Omheiningen en afrasteringen ter bescherming van bos en natuur


Afrastering voor kerstbomen

De jonge, zachte toppen van dennenbomen zijn het lievelingsgerecht van reeën en damherten. Wanneer ze deze naalden eten, raken de bomen echter vervormd, worden daardoor lager geclassificeerd en leveren een lagere verkoopprijs op. Daarom is investeren in het omheinen van kerstbomen zinvol.

Professionele bosafrastering

Onze Poda partners plannen, monteren en onderhouden alle types omheiningen. Onze ervaren monteurs beschikken over jarenlange ervaring en hebben speciale gereedschappen en machines. Daarmee krijgt u, wanneer u kiest voor Poda als uw leverancier, een kwalitatief hoogwaardige en effectieve omheining.

Afrastering voor natuurgebieden

Het wildbestand aan reeën en herten groeit voortdurend, reden waarom landeigenaren 's winters in toenemende mate problemen ondervinden door vraatschade aan struiken en bomen op momenten dat het voor de dieren moeilijk is om aan voer te komen. Hier komt in het voorjaar veegschade aan boomschorsen bij wanneer reebokken en herten daar hun geweihuid (bast genoemd) tegenaan "vegen". Vraat- en veegschade veroorzaakt teruggang van planten en achterblijvende groei, waaraan tevens meerkosten en waardeverliezen verbonden zijn. Een goede omheining is dan absoluut een goede investering.

Doeltreffende natuurbescherming

Poda heeft meer dan 40 jaar ervaring met het plaatsen van afrasteringen om dieren buiten te houden. Wij beschikken over de vakkennis en de materialen voor het monteren van een omheining die uw planten en bomen doeltreffend beschermt tegen schade door o.a. hazen, herten, reeën en wilde varkens.