Poda doorsteekomheining met afgeronde liggers


Onze nieuwe Colorado omheining is de tweede exclusieve omheining, gemaakt van geïmpregneerd hout, waar er geen verschil zit tussen de achter- en voorkant. De glad geschaafde, afgeronde planken zijn zeer stabiel en worden door de palen geschoven.

Ook deze omheining wordt uit langzaam groeiend, Noord Europees grenen gemaakt en in één van de modernste en meest milieubewuste impregneerbedrijven van Europa onder druk geïmpregneerd.

 


Een houten omheining zonder elektrische afrasteringsdraad dwingt geen respect af. Meer veiligheid voor uw dieren kunt u bereiken door het toevoegen van een elektrische draad (minimaal 1). Deze kan extra worden gemonteerd.

Een Colorado omheining is zout- of teerolie geïmpregneerd met twee of drie planken. De hoogte varieert van 1,20 tot 1,50 of een hoogte naar eigen wens.

Ronde palen 12 x 200/225 cm

Planken 5 x 10 x 500 cm

Paalafstand ca. 250 cm

 


De Poda Colorado omheining is een omheining met een doorsteek systeem en heeft een luxe uitstraling. De uitstekende kwaliteit in combinatie met de luxe uitstraling maakt de Colorado omheining zeer geschikt voor paddocks, rijbakken en weide. De omheining kent geen voor en achterkant, beide kanten zien er hetzelfde uit. De juiste keuze als het om een fraaie en duurzame omheining gaat in combinatie met een gunstig prijsniveau.

Specifieke eigenschappen en voordelen

 • Palen en liggers zijn gemaakt van grenen, wat door langzame groei, bijzonder robuust en duurzaam is.
 • Verkrijgbaar in gewolmaniseerd (groen) en gecreosoteerd (bruin).
 • 20 jaar garantie. (zie onze algehele garantievoorwaarden in de Poda catalogus)
 • De palen zijn gepunt, gefreesd en de kop is gekruind.
 • De liggers zijn machinaal geschaafd waardoor de kans op splinters en andere risico’s verkleint.
 • Geen zichtbare schroeven en of spijkers.
 • Leverbaar met 2 of 3 liggers.
 • Stevig genoeg om op te zitten.
 • Hout is een natuurproduct, wij zijn niet aansprakelijk te stellen voor veranderingen in kleur en structuur.

Technische gegevens

 • Colorado ligger 5 x 10 x 300 cm
 • Colorado paal voor 2 liggers Ø12 x 200 cm
 • Colorado paal voor 3 liggers Ø12 x 225 cm


Grenen en verduurzaming De Poda palen zijn van grenen. Doordat het hout langzaam groeit, onder lage tempraturen en met weinig zonuren, is het hout robuuster dan andere houtsoorten. Grenen heeft een rechte stam en is daarom makkelijker te impregneren. Een ander voordeel aan deze houtsoort is dat de belasting die nodig is om het hout te laten breken erg hoog ligt. In vergelijking met andere houtsoorten is het mogelijk om grenen tot in de kern te impregneren. Bij andere houtsoorten kan enkel de rand worden geïmpregneerd tot een diepte van 2 tot 3 mm. Alle Poda producten worden verduurzaamd in de modernste en milieuvriendelijkste verduurzamingfabrieken van Europa. Schrikdraad Voor een omheining zonder schrikdraad hebben dieren geen respect. Om de veiligheid voor uw dieren te optimaliseren en de levensduur van uw omheining te verlengen raden wij u aan minimaal 1 stroomdraad te bevestigen.
 

 


 

 

Download product sheet