De best passende paardenomheiningen op de Veluwe

Uw paard veilig achter een afrastering? Er zijn vele mogelijkheden: schrikdraad, houten omheining of paardengaas. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuze voor uw paardenomheining. Met ons advies krijgt u een veilig, duurzaam en mooi hekwerk voor uw paard. Lees meer.

 

 

 

Wat is de goede hoogte van een paardenomheining?

Meestal plaatsen wij omheiningen ongeveer 130 cm hoog. Maar deze maat is niet voor iedereen passend. Veiligheid, uitstraling en regelgeving hebben invloed op de hoogte voor je paardenomheining. Met behulp van onze 8 gouden vragen kom jij tot de perfecte hoogte van je paardenomheining.

8 Gouden vragen voor de perfecte hoogte van je paardenomheining

Een goede paardenomheining is 100 tot 180 cm hoog. Met onze 8 gouden vragen over je omheining kom jij tot de perfecte hoogte van je paardenomheining.

 


 


 


Welke soort omheining is geschikt voor paarden?

Voor uw paard kunt u kiezen voor een omheining van hout, schrikdraad of gaas. Het is dan belangrijk dat u een type kiest welke geschikt is voor paarden. De belangrijke kenmerken kunt u hier teruglezen.

Schrikdraadafrastering voor paarden

Door de stroom van schrikdraad hebben paarden respect voor uw afrastering. Dit maakt een schrikdraadafrastering tot een zeer veilig hekwerk voor uw paard. Lees meer.

 


 

Poda-omheiningen Midden-Nederland

Vanuit Woudenberg bouwen wij dagelijks aan omheiningen voor onze klanten in Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Onze ervaring gecombineerd met de ervaringen van onze Poda partners zorgt dat wij u kunnen voorzien van een compleet advies over hekwerk voor paarden.

Contact Jan van Milligen en Dooitze Dijkstra

 E-mail

mn@poda.com

 Bezoek

Zeisterweg 57e (ingang via 55)
3931 ME Woudenberg

 

 

Welke soort omheining is geschikt voor paarden?

Voor uw paard kunt u kiezen voor een omheining van hout, schrikdraad of gaas. Het is dan belangrijk dat u een type kiest welke geschikt is voor paarden. De belangrijke kenmerken kunt u hier teruglezen.

 

Houten paarden omheining

Een houten hekwerk is zeer geschikt voor paarden. Het is degelijk, robuust en heeft karakter. Een houten omheining is daarnaast goed zichtbaar en gaat meer dan 20 jaar* mee.

Bij een houten omheining is het belangrijk dat er een schrikdraad aan toegevoegd wordt. Op die manier voorkomt u dat uw paard gaat schuren of knabbelen aan het hout.

Wilt u ook andere dieren in de paardenweide houden? Dan is het mogelijk om de houten omheining te combineren met gaas. Dan heeft u de uitstraling van een houten omheining en de functionaliteit van een gaasraster.

 

Schrikdraadafrastering voor paarden

Door de stroom van schrikdraad hebben paarden respect voor uw afrastering. Dit maakt een schrikdraadafrastering tot een zeer veilig hekwerk voor uw paard.

U kunt kiezen voor Hippolux (paardendraad), Equilux (paardenlint) of een gladdraad omheining. Dit zijn permanente schrikdraadomheiningen die jarenlang meegaan.

Hippolux, of paardendraad is speciaal ontwikkeld voor paarden. De bruine of witte draden worden met isolatoren aan de ronde palen gemonteerd. De draad heeft een stalen kern met een kunststof mantel. De draad geleid de stroom zeer goed en de kunststof mantel beschermd uw paard als hij er een keer mee in aanraking komt.

Equilux is een paardenlint, ook wel bekend als breedband, waar stroom op staat. Door de breedte van het lint is de afrastering goed zichtbaar. Doordat er stroom op het lint staat, denkt uw paard er niet over om de omheining aan te raken.

Een schrikdraadomheining van meerdere ijzerdraden kan ook gebruikt worden voor paarden. Deze omheining is vooral geschikt in een grote weide en wanneer uw paard met andere dieren in de weide loopt. Is de ruimte beperkt of heeft u alleen paarden, dan adviseren wij Hippolux of Equilux.

 

Gaashekwerk voor paarden

Gaas is zeer geschikt voor paarden, als u kiest voor paardengaas. Dit is gaas met mazen van 5 of 8 centimeter breed. Hier kan uw paard niet met zijn hoeven in het gaas komen, u heeft dus geen zorgen over de veiligheid. Dit gaas is beschikbaar in verschillende hoogtes, zodat we dit kunnen afstemmen op uw paard, eventuele andere dieren en uw persoonlijke voorkeur.
Een gaasafrastering functioneert op zijn best wanneer er schrikdraad op gemonteerd wordt. Op deze manier krijgen uw paarden respect voor de afrastering en zullen ze er niet tegenaan duwen of schuren.

Wilt u uw gaashekwerk beter zichtbaar maken? Dan kunt u er houten liggers aan toevoegen. Alle gaasomheiningen zijn te combineren met onze overige houten en schrikdraad omheiningen.

Wilt u inspiratie opdoen voor een paardenomheining van hout, kunststof of schrikdraad? Kijkt u dan hier verder. Poda omheiningen Midden-Nederland plaatst omheiningen die aansluiten op uw wensen.

 

* Op onze ronde palen die geïmpregneerd zijn, geven wij tot 20 jaar volledige garantie. Lees hier meer over de kwaliteit van ons hout.