FaunaWood

Innovatieve afrasteringspaal

FaunaWood is ontwikkeld als een milieuvriendelijk alternatief voor hardhout en verschillende vormen van geïmpregneerd hout, bijvoorbeeld met creosoot behandelde palen.

FaunaWood - Innovatieve afrasteringspaal


 

Geïmpregneerd met biohars - 25 jaar garantie

FaunaWood wordt gemaakt aan de hand van een heel nieuwe methode waarbij grenenhout met biohars wordt gemodificeerd. Aan de hand van een zogeheten pyrolyse-techniek wordt biohars uit houtresten gewonnen en onder hoge druk in het hout geïmpregneerd. Dit proces maakt FaunaWood extreem bestand tegen aantasting door rot en schimmels. Poda Omheiningen biedt 25 jaar garantie op Faunawood-afrasteringspalen.


Duurzam en milieuvriendelijk

FaunaWood bevat geen giftige stoffen en is 100% recyclebaar. Oud FaunaWood-hout kan zelfs worden gerecycled voor de productie van nieuwe biohars, waardoor de afrasteringspalen een unieke, milieuvriendelijke levenscyclus hebben.

 

Het basismateriaal van FaunaWood-palen is Europees grenenhout, dat wordt ontschorst en gepunt. Anders dan bij rechte, gefreesde palen, komt er bij de productie niet veel afval kijken. De palen hebben een natuurlijke, rustieke ‘look’ die goed met de natuur harmonieert.

 

Een milieuvriendelijke afrasteringspaal voor gebruik in zowel de natuur als op andere plaatsen waar natuurlijke materialen en een lange levensduur van belang zijn.

 

“Baanbrekende innovatie”
FaunaWood omheiningspaal is 1 van de slechts 6 nieuwe producten die de felbegeerde 3 sterren bij Agromek Stars 2021 heeft gekregen. Een erkenning die baanbrekende innovatieve producten ten deel valt.


Professionele montage van uw omheining

Professionele montage van uw omheining

Jarenlange ervaring en een groot netwerk met specialisten zorgen ervoor dat uw omheining op de beste manier geplaatst wordt. Onze mensen worden meerdere keren per jaar getraind en opgeleid op de nieuwste ontwikkelingen in omheiningen-land. Daarbij zijn wij als ondernemers continue op zoek naar mogelijkheden om aan uw wensen te blijven voldoen.

Plaatsing van uw omheining met professionele machines en gereedschap

Om een omheining goed te plaatsen is het belangrijk om goed gereedschap te gebruiken. Een omheining die juist geplaatst is gaat namelijk langer mee. Dat betekend voor u minder onderhoud, minder kosten en minder zorgen. Het plaatsen van omheiningen en afrasteringen zit in het bloed van Poda. Wij beschikken over precies de juiste kennis, de juiste ervaring en de juiste machines zodat uw omheining staat als een huis.

 


Download product sheet