Schrikdraad voor paarden Hippolux


Hippolux schrikdraad voor paarden met kunststof mantel

Hippolux is een schrikdraad voor paarden met een stalen kern en daaromheen een beschermende kunststof mantel. In de kunststof mantel zijn koolstof vezels verwerkt die stroom geleiden. Deze innovatieve schrikdraad afrastering bestaat al vele jaren. De combinatie van stroom en zichtbaarheid maken dit de meest veilige schrikdraadafrastering in het assortiment van Poda.

Kunststof schrikdraad met stalen kern

Voor de Hippolux omheining maakt Poda gebruik van de EquiFence permanentkabel van Gallagher. De hoge kwaliteit producten van Gallagher zijn de basis van onze Hippolux schrikdraadafrastering. De permanentkabel is zeer sterk door de stalen kern. De kunststof mantel om de stalen kern beschermt dieren wanneer zij in paniek in de afrastering rennen.

Permanentkabel voor schapen en paarden

Wilt u schrikdraad kopen voor verschillende dieren? De schrikdraadafrastering met permanentkabel is zeer geschikt voor meerdere soorten dieren bij elkaar. U kunt de draadafstand en het aantal schrikdraden aanpassen aan de dieren die beschermd moeten worden. Met slimme oplossingen is het mogelijk om paarden en schapen in dezelfde weide te houden.

Veilig schrikdraad voor mens en dier

De Hippolux schrikdraad is zeer veilig. De dikke kunststof mantel beschermd dieren die in botsing komen met de schrikdraad. Als het schrikdraad goed geplaatst is, dan werkt de permanentkabel zoals de touwen om een boxring. Het schrikdraad vangt de klap op en veert mee. Het dier remt af en wordt terug geduwd. Uiteindelijk komt het dier met de schrik vrij. Zonder verwondingen en veilig in zijn weide.

Doorgang in Hippolux afrastering

De ingang van een weide met Hippolux kan goed afgesloten worden met een meerdraadse doorgangset. De meerdraadse doorgangsset van Gallagher is zeer eenvoudig in het gebruik. U kun de doorgang voorzien van meerdere koorden. De doorgang opent u eenvoudig met één hand. Tijdens het openen staat er geen stroom meer op de doorgangsset, dus geen getik op de grond. Na passeren plaatst u de doorgangset weer terug en wordt deze voorzien van stroom.

Poort in Hippolux schrikdraad

Een houten of metalen poort staat zeer goed in een Hippolux schrikdraad afrastering. De degelijke kwaliteit van Poda maakt het een veilige en mooie oplossing. Onze poorten zijn in vele maten verkrijgbaar. Kijkt u gerust naar uw mogelijkheden op de pagina van onze landelijke poorten voor ideeën.

Schrikdraad paaltjes

Voor de Hippolux afrastering zijn vele schrikdraad paaltjes geschikt. Belangrijk is dat de hoek- en eindpalen voldoende lang en voldoende dik zijn. Deze palen moeten de trekkracht van het schrikdraad kunnen opvangen. Voor tussenpalen zijn kleinere en dunnere schrikdraad palen geschikt. Natuurlijk ziet u het schrikdraad dagelijks. Daarom is uw smaak van belang voor de palen die u kiest. Gaat u voor een natuurlijke uitstraling met kastanje palen? Of kiest u voor duurzaamheid met geïmpregneerde schrikdraad palen? Neem gerust contact met ons op met vragen over goede afrasteringspalen.

Prijzen van Hippolux schrikdraad

De kosten van de veilige Hippolux schrikdraadafrastering worden door veel factoren beïnvloed. Het begint met de dieren die binnen gehouden moeten worden. Daarnaast zijn uw persoonlijke voorkeuren van groot belang.

Natuurlijk spelen de omstandigheden voor het aanleggen van schrikdraad ook een grote rol. Heeft uw omheining 4 hoeken of meer? Is de grond hard of zacht? Hoeveel draden wilt u? Welke kleur wilt u? Welke schrikdraad palen kunt u gebruiken?

Kortom vele zaken die de prijs beïnvloeden. Wij komen graag bij u langs om een offerte op te maken. Neem gerust contact op voor advies en kosten van uw schrikdraad.

Paarden schrikdraad zelf aanleggen?

Wilt u zelf aan de slag met de aanleg van een Hippolux paarden schrikdraad afrastering? Onze ervaring en die van Gallagher is dat een Hippolux afrastering het beste door een professional aangelegd kan worden. Wij werken dagelijks met schrikdraad en weten als geen ander hoe wij de afrastering het beste tot zijn recht laten komen. Het aansluiten van de schrikdraad afrastering met kunststof mantel is vakmanschap. Een goed geplaatste Hippolux afrastering staat garant voor vele tientallen jaren zorgeloos gebruik.

Alternatieven voor schrikdraad met kunststof mantel

Is de Hippolux afrastering niet de omheining die u zoekt? Misschien is één van onze andere schrikdraadafrasteringen een goed alternatief.

Download