Farmland-omheining voor historisch kasteel

Gemaakt op

Farmland-omheining voor historisch kasteel

De nieuwe, natuurlijke omheining leidt het publiek in het park naar de bestemming.

In Tecklenburg, Duitsland, ligt het historische kasteel "Wasserschloss Haus Marck”. Het kasteel is zowel een toeristische bezienswaardigheid als cultureel centrum waar lezingen worden gegeven, concerten worden gehouden en in het openluchttheater in het bijbehorende park voorstellingen worden opgevoerd.

Er wordt hoge prioriteit gegeven aan het onderhoud van het kasteel en de omliggende natuur. Toen men besloot een gedeelte van het park en de wegen te omheinen, viel de keuze op de natuurlijke, houten afrastering Farmland, in de uitvoeringen met 2 en 3 liggers.

Farmland is wat betreft stijl een klassieke omheining, die zijn oorsprong in Noord-Amerika heeft. De omheining is gemaakt van cederhout (western red cedar). Het hout wordt gespleten tot een systeem van palen en liggers. De liggers worden zonder spijkers of schroeven in de gaten in de palen gemonteerd.

De omheining is uitgevoerd door Poda Zaun Tecklenburger Land, en het team van monteurs heeft meerdere speciale oplossingen toegepast om de omheining te harmoniëren met de idyllische omgeving.

De omheining moest de weg volgen. Dit gold ook voor een dubbele poort langs de bocht van de weg. De poorten zijn zo geplaatst dat ze een hoek vormen. Voor het sluiten van de poorten wordt een overslagbeugel gebruikt die dezelfde hoek heeft en speciaal voor dit doel is gemaakt. De poorten zijn van het klassieke model "Country House" en hebben een lengte van 240 cm. 

Een zijweg in het park voert naar een privédeel van het park. Deze weg wordt slechts zo nu en dan gebruikt. De mooiste oplossing was een doorlopende omheining bij de hoofdweg. Daarom werd een 3 meter brede opening in de omheining gemaakt, waarbij de liggers op houders van roestvrij staal zijn gemonteerd. Wanneer toegang gewenst is, kunnen de liggers heel eenvoudig worden opgetild. Een elegante en onopvallende oplossing die voorkomt dat het publiek per ongeluk op privéterrein terechtkomt.

Vanwege brandveiligheid moet de brandweer toegang tot het park en kasteel hebben. De 6 meter brede opening moest van een slagboom worden voorzien. De slagboom is in dezelfde stijl en van hetzelfde materiaal als de Farmland-omheining uitgevoerd. Ook dit elegante detail draagt ertoe bij dat de omheining harmonieert met de omgeving.

 

Een speciale, gehoekte sluiting zorgt ervoor dat de poorten de bocht volgen.

 

Afneembare liggers maken toegang mogelijk.

 

Een speciaal vervaardigde slagboom, uitgevoerd in dezelfde stijl als de Farmland-omheining.

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie