Sterrenregen voor nieuwe producten van Poda

Gemaakt op

Sterrenregen voor nieuwe producten van Poda

Agromek is de grootste landbouwbeurs van Noord-Europa en wordt eens in de twee jaar in Herning, Denemarken, gehouden. Hoewel tentoonstellingen en beurzen vanwege de coronapandemie geen doorgang kunnen vinden, is het toch gelukt een ”Special Edition” van ”Agromek Stars” te houden: toekenning van prijzen aan de nieuwe producten van de deelnemers. 

 

FaunaWood: natuurlijke omheiningspaal met 25 jaar garantie 

⭐️ ⭐️ ⭐️

FaunaWood omheiningspaal is 1 van de slechts 6 nieuwe producten die de felbegeerde 3 sterren bij Agromek Stars 2021 heeft gekregen. Een erkenning die baanbrekende innovatieve producten ten deel valt. 

FaunaWood is ontwikkeld als een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout en geïmpregneerd hout. De omheiningspalen zijn gemaakt van grenenhout dat met een nieuwe technologische methode door middel van zogeheten pyrolyse-techniek met biohars wordt gemodificeerd. Biohars wordt vervaardigd uit resten van de houtproductie en kan zelfs uit afgedankte FaunaWood-palen worden gewonnen, waardoor het hout een unieke, milieuvriendelijke levenscyclus krijgt. Het resultaat is een milieuvriendelijke omheiningspaal met een extra lange levensduur. Poda Omheiningen geeft 25 jaar garantie op alle FaunaWood-palen. 

 

Het basismateriaal van palen is Europees grenenhout, dat wordt ontschorst en gepunt. Anders dan bij rechte, gefreesde palen, wordt het materiaal effectief gebruikt zonder onnodige verspilling. De palen hebben een natuurlijke, rustieke ‘look’, die goed harmonieert met de natuur en andere plekken waar natuurlijke materialen en een lange levensduur belangrijk zijn. 

 

Lees hier meer over FaunaWood 

 


 

 

Geïsoleerde Line Posts: flexibel systeem voor elektrische omheiningen 

⭐️ ⭐️ 

De jury van Agromek kent 2 sterren toe aan nieuwe producten met een wezenlijk nieuwe constructie of/en wezenlijk verbeterde effectiviteit. Twee van de nieuwe producten van Poda Omheiningen kregen deze erkenning.  

Gallagher geïsoleerde Line Post is een nieuw type verstevigde kunststof paal voor permanent gebruik en zodoende bijzonder geschikt als stevige, tijdelijke omheining. De palen kunnen behoorlijk buigen zonder te breken en zijn volledig zelf-isolerend. De geleiders van de elektrische omheining worden met speciale clips op de palen gemonteerd. Deze clips zijn verkrijgbaar voor zowel draad als lint. 

 

De sterke punten zijn volgens de jury van Agromek de flexibele toepassingsmogelijkheden, de grote kracht en verwachte levensduur, vergeleken met gangbare kunststof palen. 

 

Bij het systeem hoort een speciale rammer, met een huls, voor het eenvoudig plaatsen van de paal. De speciaal voor deze paal ontworpen voet zorgt voor een stevige verankering in de bodem. Voor het eenvoudig uitnemen van de paal is een adapter voor de universele paallifter van Gallagher verkrijgbaar. Een handige tool voor het verplaatsen van de palen. 

 

 

Geïsoleerde Line Posts zijn verkrijgbaar in meerdere hoogtes. Die van 140 cm is geschikt voor elektrische omheiningen met een hoogte tot 95 cm, en die van 190 cm is geschikt voor een draadhoogte tot 135 cm. 

 

Bekijk hier het assortiment 

 


 

Solar Power Station MB1800i/MB2800i 

⭐️ ⭐️ 

Poda Omheiningen installeert vaak systemen die worden voorzien van op batterij werkende schrikdraadapparaten met zonnepanelen. Dit is vooral nodig in afgelegen gebieden en natuurparken waar geen stopcontact (230 Volt) voorhanden is. 

 

Poda Omheiningen heeft ook een breed assortiment ‘Plug & Play’ schrikdraadapparaten van Gallagher. Deze apparaten werken op zonne-energie.  

 

 

”Solar Power Station” is een nieuwe kant-en-klare oplossing met een zeer krachtig vermogen. Dit nieuwe product werd met 2 sterren beloond bij Agromek Stars 2021.  

 

De deskundige jury van Agromek zegt hierover: ”Het apparaat leent zich bij uitstek voor bijvoorbeeld grote natuurparken waar geen stopcontact (230 Volt) voorhanden is. Het krachtige vermogen zorgt ervoor dat honden, wolven enz. op afstand worden gehouden.” 

 

Solar Power Station is verkrijgbaar in 2 varianten, die zijn voorzien van respectievelijk de schrikdraadapparaten Gallagher MB2800i en MB1800i. Bij deze alles-in-een-oplossing is een schrikdraadapparaat, batterijen, zonnepanelen, aardpen en zelfs een aardingskit (Bentonit) inbegrepen. Alles is op een pallet bevestigd, zodat het geheel eenvoudig kan worden verplaatst.  

 

We raden u aan contact op te nemen met uw Poda-partner als u deskundig advies over de Solar Power Station en elektrische omheiningen voor uw projecten wilt. 

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie