Poda Birth Alarm

Gemaakt op gedurende Paarden, Birth Alarm

Poda Birth Alarm
Poda Birth Alarm
Poda Birth Alarm

Altijd op tijd voor de geboorte van uw veulens

 

Drukke tijden zijn aangebroken voor u als paardenhouder, het veulen seizoen is in volle gang. De geboorte van een veulen blijft een speciaal moment en u wilt dit natuurlijk graag monitoren en erbij zijn als het begint, zodat u bij eventuele complicaties adequaat kunt reageren.

Het Poda Birth Alarm is een bewezen betrouwbare veulen geboortemelder. Diervriendelijk en zeker. De geboorte van een veulen gaat relatief heel snel. Daardoor is het belangrijk een adequaat alarm te krijgen.

De werking van Birth Alarm gaat uit van de natuurlijke houding van de merrie. Bij een perswee gaat de merrie helemaal horizontaal liggen. Wetenschappelijk is bewezen dat een perswee altijd minimaal 8 seconden duurt. Dus wanneer de merrie een perswee krijgt, zal ze meer dan 8 seconden helemaal horizontaal liggen. Deze houding wordt door de Birth Alarm geregistreerd en wanneer de horizontale houding langer dan 8 seconden duurt, zal onmiddellijk een signaal verzonden worden en dus een geboorte alarm. Bij 90% van de merries werkt dit feilloos.

10% van de merries slaapt in een horizontale houding. In dat geval zal er iedere keer als ze gaat slapen, een alarm gegenereerd worden. Hiervoor is de speciale stand voor horizontaal rustende merries. Als de merrie gaat liggen om te slapen, zal dat voor langere tijd zijn. Als ze echter gaat liggen voor een perswee, dan is de eerste natuurlijke reactie na een perswee om weer omhoog te komen om te zien of alles veilig is. Wetenschappelijk is vastgesteld dat een perswee maximaal 180 seconden duurt. Na 180 seconden zal de Birth Alarm stoppen met het zenden van een signaal. In het geval van een perswee komt de merrie direct daarna omhoog en zal het alarm gegenereerd worden.

 

Poda heeft diverse types Birth Alarm beschikbaar. Het standaard systeem bestaand uit een zender op de rug van de merrie en een ontvanger in huis. Ook zijn er diverse GSM opties mogelijk zodat u het alarm op uw mobiele telefoon ontvangt.

Laat u informeren door uw lokale Poda partner over de mogelijkheden van de geboortemelder Birth Alarm!

Poda Fole Alarm Classic

Poda Fole Alarm Mobile (GSM)

Poda Fole Alarm Mobile Premium (Smart)

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie