Het geeft heel veel voldoening om op deze wijze een steentje bij te dragen aan de maatschappij

Gemaakt op

Het geeft heel veel voldoening om op deze wijze een steentje bij te dragen aan de maatschappij

Onder de rook van Amsterdam in het mooie Zunderdorp bevindt zich zorgboerderij De Stolp. Eigenaar Wilco van den Broek heeft hier zijn kennis en energie gebundeld in een mooi en florerend bedrijf.

Vroeger bevond zich hier een veebedrijf waar Wilco is opgegroeid. Hard werken met liefde voor dieren hebben hem gevormd en nog altijd is hij enthousiast om van deze passie te blijven genieten.

Sinds 11 jaar bestiert Wilco zijn zorgboerderij en biedt hij 3 dagen in de week dagbesteding aan mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Met een diverse groep mensen van jong en oud worden de dagen gevuld met activiteiten waarbij het sociale aspect zeker niet onder belicht blijft.

Naast biologisch gehouden Limousine koeien waarbij de natuur zoveel mogelijk zijn gang kan gaan, wonen er op de boerderij 80 scharrelkippen, 2 ezels en 8 paarden. En niet te vergeten is de biologische moestuin; een plezier om met de mensen tijdens de dagbesteding in te werken.

´Iedere vrijdag komt de voedselbank de ongeveer 500 eieren per week ophalen, waarbij ook de groenten uit de moestuin die klaar zijn voor consumptie meegegeven worden´ zegt Wilco. ´Het geeft heel veel voldoening om op deze wijze een steentje bij te dragen aan de maatschappij´.

De toekomstplannen van Wilco liegen er niet om. De oude boerderij die er staat zal helemaal op nieuw opgebouwd worden de komende jaren. Om van daaruit in de toekomst zijn maatschappelijke bijdrage nog beter vorm te kunnen geven.

Een van de zaken die op korte termijn gebeuren gaat, is het bouwen van een omheining voor de scharrelkippen. Het resultaat van een leuke en goede actie van Poda Omheiningen´ aldus Wilco.

´Fijn om te ontdekken dat bedrijven zoals Poda Omheiningen duurzame producten gebruiken´.

Toen de actie op de mat viel, is Wilco direct in de pen geklommen. Uiteindelijk werd hij de gelukkige winnaar van de materialen met een waarde van € 1.500. Op de vraag wat hij met de prijs gaat doen was Wilco kort en duidelijk. ´Eindelijk kunnen we het kippenland van een mooie nieuwe omheining voorzien. Een blikvanger waar we jaren plezier van gaan beleven´.

Namens Poda, nogmaals van harte gefeliciteerd Wilco!

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie