25 jaar met Poda Omheiningen

Gemaakt op gedurende Jubileum

25 jaar met Poda Omheiningen

– een portret

Aan het einde van de jaren 90 moesten Dorit en Svend Erik Højgaard een keuze maken: hielden ze hun melkveebedrijf of zouden ze het plaatselijke omheiningsbedrijf van Poda in West-Jutland overnemen? De keuze viel op Poda Hegn Vest. Van die beslissing hebben ze nooit spijt gekregen.

“We hadden een agrarisch bedrijf met melkkoeien en we lieten samen met de toenmalige dealer van Poda Hegn een afrastering bouwen. We waren heel tevreden met het resultaat en toen we later de kans kregen om het omheiningsbedrijf over te nemen, grepen we die aan. We dachten dat we het er wel naast konden doen. Snel werd al duidelijk dat we een keuze moesten maken. En die viel op Poda Hegn Vest”, vertellen Dorit en Svend Erik Højgaard die dit jaar 25 jaar de leiding hebben over het bedrijf.

“In het begin kreeg Poda Hegn Vest vooral opdrachten voor afrasteringen voor boeren. Mijn opleiding en ervaring als boer vormden daar natuurlijk een goede basis voor. Ik kende de problemen waar boeren mee te maken hadden”, vertelt Svend Erik Højgaard.

Slakkenhekken en afzettingen voor mijnen

In de loop van die 25 jaar kwamen er steeds meer opdrachten bij. Tegenwoordig levert Poda Hegn Vest heel veel verschillende producten. Daarbij zitten nog steeds traditionele afrasteringen voor boeren, maar het gaat bijvoorbeeld ook om slakkenomheiningten voor de Spaanse wegslak - of om het afzetten van gebieden bij de Noordzee die moeten worden doorzocht op oude oorlogsmijnen.

“We maken ook afrasteringen voor edelherten - zowel om dieren in het bos te houden als om ze weg te houden van pas aangeplante bomen en van gewassen op de akkers van de boeren. De laatste jaren hebben we daarnaast veel opdrachten gedaan voor beveiligingshekken voor kinderdagverblijven, autodealers, waterleidingbedrijven, rioolwaterzuiveringsinstallaties en milieuparken. Ook schuttingen en hekken voor privéklanten komen regelmatig voor.” Natuurbehoudsprojecten in samenwerking met het natuuragentschap en de gemeenten zijn ook een belangrijk onderdeel van het bedrijf geworden.

"Kortom, we leveren oplossingen voor een zeer breed scala aan klantengroepen", zegt Svend Erik Højgaard.

3500 kilometer omheining

Poda heeft een divers assortiment aan omheiningen, die zijn afgestemd op specifieke doelgroepen. Als u ergens in de omgeving een oplossing nodig hebt voor een omheining, dan moet u bij Svend Erik Højgaard van Poda Hegn Vest zijn.

“We bestrijken een relatief groot geografisch gebied, dus we hebben de afgelopen 25 jaar heel wat autokilometers gemaakt", vertelt Svend Erik Højgaard. Tegenwoordig worden de vele taken binnen het bedrijf uitgevoerd door een aantal bekwame medewerkers: “We geven professioneel advies en vinden het daarnaast belangrijk dat onze omheiningen van goede kwaliteit zijn en toch een redelijke prijs hebben", vertelt Svend Erik Højgaard. “Met onze uitgebreide ervaring kunnen we vaak met een voorstel komen waar misschien niet eerder aan is gedacht. We zijn blij dat we vaak nieuwe klanten krijgen doordat we opdracht uitvoeren bij tevreden klanten die ons aanbevelen bij anderen.”

Hoeveel omheiningen zijn er in die 25 jaar geleverd? In de loop van de jaren heeft Poda Hegn Vest niet minder dan 3500 kilometer omheining geleverd. Dat komt neer op de omtrek van ongeveer 11.000 voetbalvelden - of een afrastering in vogelvlucht van het bedrijf in Jutland tot aan de Middellandse Zee - en weer terug!


Reactie(s) 2

 • E.J.A.M. Van Der Lugt
  E.J.A.M. Van Der Lugt

  Graag adres van een leverancier in Nederland in de provincie Zeeland/Oost Noord Brabant..

  Antwoord

  • Poda Webmaster
   Poda Webmaster

   comme dingen op door E.J.A.M. Van Der Lugt

   Goedenmorgen, U kunt contact opnemen met Ron van der Leest van Poda Omheiningen Zuid Nederland. Hij is bereikbaar onder nummer 06 55 27 14 56 Voor meer info kunt kijken op: https://www.poda-omheiningen.nl/poda-omheiningen-sint-oedenrode

   Antwoord

Schrijf uw reactie