Automatisch hek op zonne-energie van Poda Omheiningen genomineerd voor ‘Innovation Award’

Gemaakt op

Automatisch hek op zonne-energie van Poda Omheiningen genomineerd voor ‘Innovation Award’

Poda Omheiningen lanceert een nieuw type automatisch hek op zonne-energie, waardoor het overal in de natuur kan worden geïnstalleerd. Het automatisch hek op zonne-energie zorgt voor gemakkelijke toegang tot omheinde natuurgebieden en houdt de dieren veilig binnen de omheining.

 

De nieuwe poortautomaat op zonne-energie van Poda Omheiningen maakt het mogelijk om een hek automatisch te openen met één druk op de knop – ook op afgelegen plekken waar geen tot 230 V beschikbaar is. De motor en bediening werken op 24 V en worden van stroom voorzien door zonnepanelen. De automaat op zonne-energie kan op de meeste hekken worden gemonteerd en kan naar wens worden aangepast.

 

Het systeem is onder andere zeer geschikt voor hekken op ruiterpaden die door omheinde gebieden lopen, zoals natuurgebieden die worden begraasd door schapen of andere dieren. De automaat wordt geactiveerd met een drukknop die op een hoogte wordt gemonteerd waarbij de ruiter te paard kan blijven zitten bij het passeren van het hek. De functie heeft een zachte start/stop zodat het hek geopend wordt zonder plotselinge schokken waarvan paarden kunnen schrikken.

 

Automatische hekken zijn ook bijzonder geschikt voor rolstoelgebruikers en andere gehandicapten voor wie het lastig kan zijn om een zwaar, zelfsluitend hek open te houden terwijl ze erdoor gaan. Fotocellen registreren beweging in de hekopening, om te voorkomen dat het hek sluit voordat iemand helemaal gepasseerd is. De automaat zorgt er bovendien voor dat het hek na een ingesteld aantal seconden na opening gesloten wordt, zodat dieren niet kunnen ontsnappen doordat een hek open blijft staan.

 

Het automatische hek op zonne-energie is afgelopen najaar als nieuw product bekroond met sterren op de landbouwbeurs AGROMEK 2018 en is voor de aanstaande beurs EQUITANA 2019 genomineerd voor de ‘Innovation Award’ van dit jaar. U kunt het nieuwe automatische hek komen ervaren op stand 3-A46 van Poda Omheiningen op de EQUITANA. Deze beurs vindt plaats in het Duitse Essen van 9-17 maart a.s.

 

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie