“Mogen wij u iets vragen?”

Gemaakt op

“Mogen wij u iets vragen?”

Nu zult u wel denken wat een apart ‘verzoek’ is dit; dat ziet u goed. De afgelopen periode zijn wij veel op locatie geweest, bij relaties en evenementen en vaak komt dan de bovenstaande vraag:  “Mag ik jullie iets vragen”.  Vragen over omheiningen zijn bij ons altijd welkom en ontstaan vaak spontaan. Tijdens Equitana 2019 hebben we  ‘voorafgaand aan’ en ´tijdens´ de beurs een ieder verzocht hun vraag direct aan ons te stellen via onze website. Dat heeft geresulteerd in een groot aantal, interessante vragen die we via een persoonlijke mail zo goed mogelijk hebben beantwoord en voorzien van  een ‘vrijblijvend’ advies. De reacties van de vragenstellers waren erg positief en dat heeft ons aan het denken gezet.

 

Natuurlijk zijn wij niet overal en wilt u toch uw ‘spontane’ vragen over een probleem of idee graag direct aan ons stellen. Daarom hebben wij een plaats op onze website gecreëerd waar u direct al uw vragen en of opmerkingen kunt ingeven.  Wij zullen  dan, via een persoonlijke e-mail, uw vraag beantwoorden en indien nodig voorzien van advies. Wij doen dat graag want we hebben een gezamenlijk doel: ´Een veilige omgeving creëren voor mens en dier met veel respect voor het milieu en duurzaamheid!´

 

Als voorbeeld vindt u de onderstaande vraag met  ons antwoord en advies die we graag met u delen:

 

Vraag:    

Welk stroomcircuit is het beste? Moet een elektrische afrastering altijd rondlopen of kan een elektrische afrastering ook in een S vorm functioneren?

 

Antwoord

Het stroomcircuit in een elektrische afrastering staat los van het feit of de afrastering rondloopt of bijvoorbeeld in een U- of S-vorm. Stroom kan alleen circuleren in een gesloten circuit. Als voorbeeld gebruiken wij vaak de lichtschakelaar in huis. Als u op de schakelaar drukt, begint het licht te branden. Dit betekent dat u met de schakelaar het circuit sluit waardoor er stroom gaat lopen. Bij een elektrische afrastering functioneert het dier of eventuele begroeiing tegen de draad als schakelaar. Zodra het dier de stroomdraad aanraakt, wordt het circuit gesloten en gaat er stroom lopen. De stroom loopt dan vanaf het schrikdraadapparaat, via de afrastering, het dier en de grond terug naar het schrikdraadapparaat via de aardleiding. Daarom is het van groot belang dat een schrikdraadapparaat uitgerust wordt met een goede aardleiding. En of de afrastering nu in een rechte lijn, een U-vorm of rond loopt, maakt in de praktijk niet uit.

Regelmatig zullen we op de website en social media ook tips vanuit de ontvangen vragen publiceren, zodat uw vraag ook anderen kan helpen.

 

Hartelijk dank voor het lezen van dit bericht en wij zien uw vragen en/of opmerkingen graag tegemoet.  Stuur ze in wanneer u maar wilt; u krijgt van ons altijd een persoonlijke reactie en/of een vrijblijvend advies.

 

Wie zijn wij? Wij zijn de “experts van Poda Omheiningen”;  tot uw dienst!

 


Geen reactie(s)
Schrijf uw reactie