Omheining voor fok- en springpaarden bij Stall Fromberger

Gemaakt op gedurende Paarden

Omheining voor fok- en springpaarden bij Stall Fromberger

Landgoed Osterrade in Sleeswijk-Holstein exploiteert onder leiding van Jan-Pierre Fromberger een dekstation en een stal met springpaarden, 'Stall Fromberger' genaamd. Voor de vele fok- en springpaarden was meer ruimte nodig. Daarom werd in samenwerking met Poda Zaun Tecklenburger Land een nieuwe omheining op maat ontworpen. Het laatstgenoemde bedrijf heeft de opdracht ook uitgevoerd.

 

Omheining paddocks

De constructie bestaat uit paddocks, die elk een oppervlakte van 12 x 18 meter hebben. De omheinde paddocks hebben afgeronde hoeken. Hierdoor worden de paarden niet plotseling door een hoek gestopt. Ze worden  langs het hekwerk verder geleid. Dit beperkt de kans op letsel aan pezen en banden van het paard. Een bijkomend voordeel is dat de paarden niet tot een sprong over het hekwerk worden verleid en niet in paniek raken.

Speciale omheining voor hengsten

Voor de dekhengsten zijn omheinde paddocks van elk 12 x 18 meter gebouwd. In elke paddock bevindt zich slechts één hengst. Tussen de paddocks is 2,5 meter vrije ruimte gecreëerd, zodat vechtpartijen tussen de hengsten worden vermeden. De afrastering voor de hengsten bestaat uit liggers van bruin geïmpregneerd grenen, een populaire keuze in Duitsland. De omheining heeft een hoogte van maar liefst 180 cm en bestaat uit 4 liggers. De gemonteerde poorten komen uit de serie klassieke Country House-poorten van Poda. Ze hebben een hoogte van 145 cm en zijn in een bijpassende uitvoering geleverd.

 

Veiligheid voorop

De constructie voor de springpaarden bestaat uit 8 omheinde paddocks. Deze zijn tegen over elkaar geplaatst met een gemeenschappelijk toegangspad ertussen. Hierdoor kunnen de omheinde paddocks gemakkelijk en veilig worden bereikt. Praktische uitschuifbare poorten geven toegang tot de paddocks. De omheining van de paddocks heeft een hoogte van 150 cm en bestaat uit 3 liggers.

 


Hoe hoog een omheining ook is, het monteren van schrikdraad is een must. De paarden krijgen hierdoor respect voor het hekwerk. In dit geval werd gekozen voor gevlochten turbo kunststofdraad. Dit draad kenmerkt zich door zijn lichtheid en stabiliteit en is voorzien van sterke geleiders van hoge kwaliteit. Hierdoor wordt overal in de omheining voldoende spanning gegarandeerd.

 

Een effectieve, veilige, mooie en duurzame oplossing voor de toppaarden van Stall Fromberger.
 


Product sheetsGeen reactie(s)
Schrijf uw reactie