Schrikdraad en schrikdraadpaaltjes


Wilt u schrikdraad kopen, dan adviseren wij u graag over de beste oplossingen in schrikdraad voor koeien en schrikdraad voor paarden.

Schrikdraad aansluiten

Deze tips voor het aansluiten van schrikdraad gelden ook voor het onderhoud van uw elektrische omheining, zodat u erop kunt rekenen dat het schrikdraad optimaal functioneert. Controleer uw schrikdraad regelmatig.

Schrikdraad accu

Controleer eerst of de schrikdraad accu voldoende spanning afgeeft. Dit doet u door de afrastering los te koppelen van het schrikdraadapparaat. Vervolgens meet u de spanning die het apparaat afgeeft met een digitale voltmeter of met een storingsdetector. U moet minimaal een spanning van 5000 volt meten.

Is de aarding goed?

We zien helaas vaak dat de aarding van het schrikdraadapparaat de oorzaak is van een niet optimaal functionerende elektrische afrastering. Daarom is het goed om dit te controleren: Geleid eerst de stroom via een goede kortsluiting in de omheining op ca. 100m van het begin. Schakel dan het schrikdraadapparaat in. Sluit de voltmeter nu aan tussen de aardpen en de grond. Geeft de voltmeter een waarde aan die hoger is dan 0,3 kV, dan moet de aarding worden verbeterd. Volg de Poda-richtlijnen voor het juist installeren van de aarde en houdt de aangegeven afstanden tussen meerdere aardpennen en andere aardingsverbindingen aan.

Hoe hoog is de belasting in de omheining?

Sluit de afrastering weer aan op het apparaat en meet de uitgaande spanning opnieuw met de voltmeter. Is de spanning veel lager dan de 5000 V die u zonder afrastering gemeten heeft, dan zit er een storing in de afrastering. U zou overal aan de afrastering minstens een spanning van 3000 V moeten meten. Een groter spanningsverlies kan komen door begroeiing of andere vreemde objecten die tegen de stroomdraad komen. Ook kunnen de draden in de afrastering beschadigd zijn.

Gebruik de juiste schrikdraad isolatoren en klemmen!

Vaak zien we dat er bij het aanleggen van schrikdraad zaken niet goed gaan met de doorverbindingen. Gebruik goede schrikdraad isolatoren en verzinkte draadklemmen of andere connectoren die geschikt zijn voor elektrische afrasteringen. Let erop dat koord- en lintverbindingen zodanig gemaakt moeten worden dat alle geleiders met elkaar in verbinding staan.

Tijd voor een wandeling!

Trek de stroomdraad naar behoefte stevig aan en controleer of er dingen zijn die de draad raken. Vaak hoort u dan geknetter omdat er ergens kortsluiting wordt gemaakt of een verbinding slecht is. Zeker bij nat weer is dat beter merkbaar. Wanneer u regelmatig de elektrische afrastering controleert is een afstandsbediening erg handig. Hiermee kunt u overal in het land het schrikdraadapparaat uit en weer aan schakelen. Als uw afrastering uit meerdere percelen bestaat is een schakelaar erg handig. Bepaalde delen van de afrastering kunt u dan afkoppelen om op deze wijze te zien of de stroring in het afgekoppelde gedeelte zit.

Wat is de storingsdetector?

Bij het controleren van de elektrische afrastering kunt u gebruik maken van de storingsdetector. Dit apparaat is speciaal ontwikkeld om storingen in de afrastering op te zoeken. Middels een pijl geeft het aan welke kant u op moet lopen om bij de , een speciale versie van de digitale voltmeter, spoort problemen op en is speciaal ontwikkeld voor het testen van de omheining. Het apparaatje geeft met pijlen en getallen aan welke kant u op moet lopen om de storing te lokaliseren!

Poda SMS Alarm

- is een kastje dat op ieder punt aangesloten kan worden op de elektrische afrastering. In geval van een storing ontvang u dan een sms en/of een e-mail die u op de hoogte houdt van de status van uw afrastering. Ongeacht welke provider!

 

Contact Poda

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met uw lokale Poda-partner.

Poda Omheiningen GroningenPoda Omheiningen DrenthePoda Omheiningen Noord HollandPoda Omheiningen Midden NederlandPoda Omheiningen Zuid Nederland