Een kudde bruine koeien staat achter een elektrisch hek in een kleine omheining.
Schrikdraad voor koeien

De originele elektrische afrastering van Poda

Schrikdraad voor rundvee - Insultimber

Insultimber is een afrastering met schrikdraad voor rundvee met isolerende palen. Poda is specialist in het plaatsen van elektrische afrasteringen waarbij gebruik gemaakt wordt van isolerend hardhout. Met een Insultimber afrastering heeft u schrikdraad paaltjes van een hoge kwaliteit hout dat geen stroom geleidt. Hierdoor heeft u geen isolatoren nodig en kiest u voor een duurzame en onderhoudsarme afrastering voor uw vee.

Poda heeft meerdere types afrasteringen voor rundvee - bekijk ze hier allemaal

Schrikdraad palen van hout dat stroom niet geleidt

Voor de Insultimber afrastering wordt gebruik gemaakt van speciaal geselecteerde palen. Het hout van deze palen heeft een isolerende werking. Omdat dit hout alleen in de tropen voorkomt, maken wij gebruik van FSC® gecertificeerde hardhouten palen. Dit hout is isolerend en tevens duurzaam doordat het geenvocht opneemt en niet zal rotten. Een bewuste en duurzame keuze voor uw afrastering.

Insultimber afrastering voor natuurgebieden

De Insultimber gladdraad afrastering is zeer geschikt voor het omheinen van natuurgebieden. De combinatie van goed geleidend gladdraad en een sterk schrikdraadapparaat zorgen voor een goede afrastering. Enkele draden en insultimber palen op ruime afstand van elkaar zorgen voor minimale zichtbaarheid. Doordat rundvee veel respect heeft voor stroom, zullen zij de afrastering vermijden. Onderhoudsarm, zeer veilig en duurzaam zijn de kernwoorden voor de insultimber elektrische afrastering van Poda.

Afrastering zonder isolatoren

De Insultimber afrastering is herkenbaar aan het ontbreken van isolatoren. De houten palen geleiden geen stroom waardoor isolatoren overbodig zijn. Vanwege de specialistische eisen en voorwaarden doet u er goed aan om te informeren naar de mogelijkheden voor het aanleggen van uw afrastering. Professionele montage van een Insultimber elektriche afrastering zorgt voor het beste resultaat. Hiermee heeft u een optimaal werkende elektrische afrastering voor uw vee, zonder gedoe.

Meerdraads elektrische afrastering voor schapen en geiten

De meerdraadse elektrische afrastering is zeer geschikt voor schapen en geiten. Maar met het Insultimber schrikdraad kunt u ook zwijnen en ander wild van uw terrein weren. Het schrikdraad is sterk genoeg om begroeiing te doden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om stroomverlies door begroeïng. Het goed geleidende schrikdraad dwingt respect af bij dieren. Hierdoor kunt u uw schapen zorgeloos in uw weide houden.

Hardhouten poort in Insultimber afrastering

Met een hardhouten poort in uw Insultimber afrastering onderstreept u kwaliteit en duurzaamheid. De glad afgewerkte hardhouten poorten van Poda passen zeer goed bij de Poda Insultimber afrastering. Met een combinatie van hoge kwaliteit schrikdraad en hoge kwaliteit hardhouten poort maakt u van uw weide een klein paradijs, voor uw koeien en andere dieren.

Poda Fence Alarm

Wilt u altijd op de hoogte zijn van de status van uw elektrische afrastering? Met een Poda Fence Alarm blijft u 24/7 op de hoogte van de spanning op uw afrastering. De Poda Fence Alarm wordt aan uw elektrische afrastering gekoppeld en meet continu de spanning op uw raster. Als de spanning beneden het vooraf ingestelde alarmniveau komt, wordt u via een app, sms of mail gewaarschuwd. Een storing kan komen door een omgevallen boom of een doorgeknipte draad. Met de Poda Fence Alarm weet u zeker dat u altijd geïnformeerd blijft en daarmee altijd voldoende spanning op uw afrastering houdt. De kans op uitbrekend vee is daarmee nihil. 

Schrikdraadapparaat voor Insultimber afrastering

Een goed schrikdraadapparaat versterkt de kwaliteit van de Insultimber afrastering. Maar welk schrikdraad apparaat is goed? Vele zaken beïnvloeden de kracht die een schrikdraadapparaat nodig heeft. Hoe lang is uw afrastering? Welke dieren wilt u met schrikdraad binnen houden? Welke begroeiing staat in de buurt van de afrastering. Hoe vaak wordt de afrastering gebruikt? Wilt u zeker weten welk apparaat het beste voor u is? Neem dan contact met ons op voor advies over schrikdraadapparaten.

Welke palen zijn geschikt voor Insultimber?

De insultimber afrastering kan geplaatst worden met één soort paal: de Insultimber paal. Dit is de enige paal op de markt die een isolerende werking heeft. Wanneer u kiest voor een Insultimber afrastering, kiest u voor een compleet systeem. Een afrastering-systeem van hoge kwaliteit en lange levensduur.

Prijzen van Insultimber

Wilt u schrikdraad voor uw vee kopen? De kosten van een Insultimber afrastering zijn niet zo te geven. Vele factoren beïnvloeden de prijs van dit type omheining. Waar komt de afrastering? Hoe veel hoeken zitten in de afrastering? Welke dieren wilt u binnen houden? Of wilt u juist bescherming tegen wolven? Om een goede indicatie te krijgen over de kosten, is een compleet beeld van wat u nodig heeft wenselijk. Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag langs voor advies en prijzen voor een Insultimber afrastering.

Plaatsen van Insultimber afrastering

Wilt u het Insultimber schrikdraad laten plaatsen? Een verstandige keuze. Door ruime ervaring in de montage van schrikdraad bent u bij ons aan het juiste adres. Wij nemen u graag het werk uit handen. Door goede kennis, gedegen voorbereiding en het juiste gereedschap bent u zeker van zorgeloos gebruik van uw elektriche afrastering. Neem contact met ons op voor informatie over het plaatsen van uw Insultimber afrastering.

Zoekt u een andere soort omheining?

Wilt u informatie over andere afrasteringen? Kijkt u gerust naar andere omheiningsproducten van Poda.

Uw lokale Poda Partner staat klaar om te helpen met alle aandachtspunten rondom uw afrasteringsproject. Lees hier meer

Laat Poda uw omheiningsprojecten verzorgen

Poda partners beschikken over gespecialiseerde machines en professioneel opgeleide vakmensen. De kracht van Poda is dat iedere Poda partner kan bogen op 45 jaar gemeenschappelijke ervaringen – voor kleine en grote projecten en voor eenvoudige en gecompliceerde projecten. Poda heeft voor alle uitdagingen een passend antwoord.

Kortom, samenwerken met uw lokale Poda partner is uw garantie op een succesvol afrasteringsproject - keer op keer!

Richtprijzen

2 draden
Hoogte: 90 cm
Exclusief BTW per meter

EUR 1,30

Inclusief BTW per meter

EUR 1,58
3 draden
Hoogte: 90 cm
Exclusief BTW per meter

EUR 1,50

Inclusief BTW per meter

EUR 1,82

Neem contact op met uw lokale Poda Partner voor vrijblijvend advies, projectplanning, installatie etc. U vindt Poda op diverse locaties in het land. VIND HIER UW PODA-PARTNER 

Om u te helpen een idee te krijgen van de prijs van de verschillende omheiningen, hebben wij een indicatieve prijs per meter gemaakt voor de materialen voor elk type omheining. De prijzen per meter zijn een schatting en dekken de basismaterialen; palen, rails, draad of gaas zoals beschreven. In de prijzen zijn de kosten van hoeken, poorten en installatie niet inbegrepen. De prijzen voor een omheining kunnen afhankelijk van de terreinomstandigheden variëren. Daarom adviseren wij contact op te nemen met uw lokale Poda partner voor een advies op maat voor uw volgende omheiningsproject.

Typefouten, prijswijzigingen en BTW wijzigingen voorbehouden.

Technische specificaties

Product sheet

Laat ons uw omheining plaatsen

Wij plaatsen al omheiningen sinds 1975. Daarom garanderen wij een efficiënte en professionele montage voor een optimaal gebruiksgemak.

Lees meer over montage

Vraag een offerte aan

Laat Poda uw omheining verzorgen. Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken .

Lees onze catalogus 

Download onze catalogus vol met inspiratie en aanbevelingen van Poda voor uw nieuwe omheining.

Heeft u nog vragen? 

Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken.

Dealer zoeken

Laten we beginnen met het vinden van uw
lokale Poda partner. Ze staan klaar met
antwoorden en professioneel advies.

Waarom kiezen voor Poda?

Jarenlange ervaring

Totaal concept

Wij ontzorgen het milieu

Garantie op kwaliteit