Vijf langharige schapen grazen achter een elektrisch hek.
Elektrische afrastering voor schapen en geiten

De originele Poda afrastering met Insultimber® is een zeer efficiënte elektrische afrastering voor uw schapen en geiten.

Elektrische afrastering – duurzaam en betaalbaar

De praktijk heeft ons geleerd dat een Poda-omheining met Insultimber® duurzamer en kostenefficiënter is dan andere omheiningssystemen. Isolatorwood is een zelf isolerend type FSC®-hout waarop Poda 20 jaar garantie geeft tegen houtrot. Een elektrische afrastering is een prima alternatief voor een gaasomheining. Met Poda krijgt u het beste resultaat met een veilig gevoel.

De Poda-afrastering is robuust en sterk dankzij de geharde staaldraad (High Tensile) die strak gespannen wordt tussen de stevige, in de grond geramde hoekpalen. Daarom is slechts elke 30-40 meter een gewone tussenpaal nodig. De batting wordt iedere 10 meter tussen de palen geplaatst. Rustend op de grond heeft de batting de functie om de draden op de juiste afstanden te houden.

De tussenpalen en battingen worden “Insultimber” genoemd. De naam zegt het al; isolerend hout. Ze zijn gemaakt van een speciaal soort hardhout met een hoog, natuurlijk oliegehalte. Om deze reden absorberen de palen geen water, waardoor geen isolatoren nodig zijn voor de stroomdraden. En daarbij geen rottingsverschijnselen. Kortom een Poda oplossing waar je u tegen zegt.

Het Poda Insultimber/Isolatorwood is FSC®-gecertificeerd en natuurvriendelijk.

Poda heeft meerdere types afrasteringen voor schapen en geiten - bekijk ze hier allemaal

Een afrastering die geschikt is voor uw dieren

De afrastering moet worden geplaatst op basis van de behoefte en eigenschappen van de te omheinen dieren. Voor grote schapenrassen zoals de Hampshire en de Texelaar, wordt een 90 cm hoge afrastering met 5 draden geadviseerd. Voor kleinere rassen zoals de Spelsau, Rygja en Gotland worden 4 draden gebruikt.

Geiten kunnen ook prima door Poda binnen worden gehouden. Hiervoor adviseren we een 90 cm hoge afrastering met 5 draden of een 120 cm hoge afrastering met 6 of 7 draden. De onderste draad loopt hier dichter bij de grond en kan ook als aardedraad gebruikt worden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw lokale Poda-partner.

Uw lokale Poda Partner staat klaar om te helpen met alle aandachtspunten rondom uw afrasteringsproject. Lees hier meer

Laat Poda uw omheiningsprojecten verzorgen

Poda partners beschikken over gespecialiseerde machines en professioneel opgeleide vakmensen. De kracht van Poda is dat iedere Poda partner kan bogen op 45 jaar gemeenschappelijke ervaringen – voor kleine en grote projecten en voor eenvoudige en gecompliceerde projecten. Poda heeft voor alle uitdagingen een passend antwoord.

Kortom, samenwerken met uw lokale Poda partner is uw garantie op een succesvol afrasteringsproject - keer op keer!

Richtprijzen*

2 draden
Hoogte: 90 cm
Exclusief BTW per meter*

EUR 1,30

Inclusief BTW per meter*

EUR 1,58
3 draden
Hoogte: 90 cm
Exclusief BTW per meter*

EUR 1,50

Inclusief BTW per meter*

EUR 1,82
4 draden
Hoogte: 90 cm
Exclusief BTW per meter*

EUR 1,70

Inclusief BTW per meter*

EUR 2,05
5 draden
Hoogte: 90 cm
Exclusief BTW per meter*

EUR 1,89

Inclusief BTW per meter*

EUR 2,29

Neem contact op met uw lokale Poda Partner voor vrijblijvend advies, projectplanning, installatie etc. U vindt Poda op diverse locaties in het land. VIND HIER UW PODA-PARTNER

*Om u te helpen een idee te krijgen van de prijs van de verschillende omheiningen, hebben wij een indicatieve prijs per meter gemaakt voor de materialen voor elk type omheining. De prijzen per meter zijn een schatting en dekken de basismaterialen; palen, rails, draad of gaas zoals beschreven. In de prijzen zijn de kosten van hoeken, poorten en installatie niet inbegrepen. De prijzen voor een omheining kunnen afhankelijk van de terreinomstandigheden variëren. Daarom adviseren wij contact op te nemen met uw lokale Poda partner voor een advies op maat voor uw volgende omheiningsproject.

Typefouten, prijswijzigingen en BTW wijzigingen voorbehouden.

Technische specificaties

Laat ons uw omheining plaatsen

Wij plaatsen al omheiningen sinds 1975. Daarom garanderen wij een efficiënte en professionele montage voor een optimaal gebruiksgemak.

Lees meer over montage

Vraag een offerte aan

Laat Poda uw omheining verzorgen. Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken .

Lees onze catalogus 

Download onze catalogus vol met inspiratie en aanbevelingen van Poda voor uw nieuwe omheining.

Heeft u nog vragen? 

Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken.

Dealer zoeken

Laten we beginnen met het vinden van uw
lokale Poda partner. Ze staan klaar met
antwoorden en professioneel advies.

Waarom kiezen voor Poda?

Jarenlange ervaring

Totaal concept

Wij ontzorgen het milieu

Garantie op kwaliteit