Twee paarden staan bij een gezamenlijke opening in hun kudde. De elektrische afrastering is een band afrastering.
Lint

Lint, veilig electrisch paardenraster van 40mm tape

Zichtbare en veilige elektrische afrastering voor paarden

Het paardenlint is de zichtbare en veilige afrastering om uw paard in de weide te houden. Het brede schriklint is vanaf grote afstand goed zichtbaar waardoor de veiligheid wordt geborgd. Poda heeft gekozen voor turbolint dat 40 x beter geleidt. Samen met een professionele installatie verzekert u zich van jarenlang zorgeloze bescherming van uw dieren. 

Poda heeft meerdere types afrasteringen voor paarden - bekijk ze hier allemaal

Poort in paardenlint

In een paardenlint afrastering kunt u kiezen voor verschillende soorten doorgangen. Alle doorgangen die wij aanbieden onderscheiden zich op functionaliteit en veiligheid. Deze aspecten schuilen in het detail! Afhankelijk van uw wensen heeft u bij Poda keuze uit:

Houten poorten; Metalen poorten; Meerdraadse doorgangset met 40mm lint; Doorgangset met poortgrepen. Kijk verder in het overzicht met mogelijke toepassingen.

Palen voor paardenlint

Voor het paardenlint zijn palen van hoge kwaliteit belangrijk. De hoekpalen en eindpalen zijn dikker dan de tussenpalen. U kunt kiezen voor kunststof, gewolmaniseerde of onbehandelde palen. Elke paal heeft een eigen uitstraling en duurzaamheid. Neem contact met ons op voor meer informatie over palen voor uw afrastering.

Lintafrastering laten plaatsen

Een lintafrastering plaatsen is specialisten werk. Bij Poda Omheiningen houden wij ons dagelijks bezig met het plaatsen van afrasteringen. Het plaatsen schriklint is één van onze specialisaties. Wanneer u een lange levensduur en een goede werking wilt, kiest u zeker voor Poda. Neem contact op voor uw mogelijkheden om een lintafrastering te laten plaatsen.

Wat kost een lintafrastering

De prijs van een paardenlint afrastering wordt beïnvloed door vele factoren. Het begint met uw wensen. Wilt u vier linten onder elkaar of toch drie? Wat voor poorten wilt u in de omheining? Welke afrasteringspalen wilt u?

Dan zijn er nog de omgevingsfactoren. Hoe is de grond? Wat zit er in de grond aan leidingen en buizen. Staat de afrastering in het bos of aan zee?

Kortom zeer veel mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor advies en kosten van uw omheining.

Alternatief voor paardenlint

Is paardenlint niet de oplossing die u zoekt? Kijkt u dan eens naar de andere schrikdraad oplossingen van Poda Omheiningen:

Hippolux schrikdraad; Insultimber schrikdraad afrastering; Schrikdraad afrastering;

Lintafrastering

De Poda lintomheining is een veilige, permanente, elektrische omheining voor paarden. Als geen andere paardenomheining voldoet de Poda lintomheining aan de twee belangrijkste eisen: veiligheid en zichtbaarheid. Het lint heeft door de combinatie van RVS- en vertinde koperdraden een 40 x betere stroomgeleiding en een zeer hoge duurzaamheid. Door de versterkte buitenranden en door montage in speciaal met rubber ingelegde isolatoren is het lint nagenoeg ongevoelig voor wind. De Poda lintomheining TurboStar is verkrijgbaar in de kleuren wit, groen en terra/bruin.

Specifieke eigenschappen en voordelen

 • zeer geleidende kunststof breedband van 40 mm met 10 roestvrijstalen draden van 0,2 mm en 4 vertinde koperen geleider van 0,3 mm
 • Weerstand van de Poda Lint is 0,06 ohm/meter
 • Trekvastheid van 520 kilo
 • Optimale zichtbaarheid wat het risico op verwondingen minimaliseert
 • Lange levensduur.
 • Versterkte randen.
 • Wind en UV bestendig.
 • 7 jaar garantie op het band.
 • TurboStar-versie verkrijgbaar in wit, groen en terra/bruin.
 • Palen van noord Europees grenen.
 • Palen gewolmaniseerd in groen of bruin met 20 jaar garantie!
 • Verkrijgbaar met 2, 3 of 4 banden.

Technische gegevens

 • Tussen Palen Ø8 of 10 x 200 cm
 • Hoek / eindpalen Ø14 x 250 cm

Noord Europees Grenen en verduurzaming.

De Poda afrasteringspalen komen uit Noord Europese bossen. Doordat het hout daar langzaam groeit, onder lage tempraturen en met weinig zonuren, is het hout robuuster dan andere houtsoorten. Noord Europees grenen heeft een rechte stam en is daarom makkelijker te impregneren. Een ander voordeel aan deze houtsoort is dat de belasting die nodig is om het hout te laten breken erg hoog ligt. In vergelijking met andere houtsoorten is het mogelijk om Noord Europees grenen tot in de kern te impregneren. Bij andere houtsoorten kan enkel de rand worden geïmpregneerd tot een diepte van 2 tot 3 mm. Alle Poda producten worden verduurzaamd in de modernste en milieuvriendelijkste verduurzamingfabrieken van Europa.

Palen ram-service

De plaatsing van de palen voor de Poda lintafrastering kan worden uitgevoerd met een hydraulische palenrammer. De palen worden zonder voorboren in de grond geramd zodat deze, in tegenstelling tot palen die in voorgeboorde grond geplaatst zijn, direct stevig in de grond staan.

Uw lokale Poda Partner staat klaar om te helpen met alle aandachtspunten rondom uw afrasteringsproject. Lees hier meer

Laat Poda uw omheiningsprojecten verzorgen

Poda partners beschikken over gespecialiseerde machines en professioneel opgeleide vakmensen. De kracht van Poda is dat iedere Poda partner kan bogen op 45 jaar gemeenschappelijke ervaringen – voor kleine en grote projecten en voor eenvoudige en gecompliceerde projecten. Poda heeft voor alle uitdagingen een passend antwoord.

Kortom, samenwerken met uw lokale Poda partner is uw garantie op een succesvol afrasteringsproject - keer op keer!

Richtprijzen*

2 draden 40 mm TurboStar Lint
Palen: Ø8 x 175 cm
Afstand tussen de palen: 500 cm
Exclusief BTW per meter*

EUR 2,99

Inclusief BTW per meter*

EUR 3,62
3 draden 40 mm TurboStar Lint
Palen: Ø8 x 175 cm
Afstand tussen de palen: 500 cm
Exclusief BTW per meter*

EUR 3,71

Inclusief BTW per meter*

EUR 4,49
4 draden 40 mm TurboStar Lint
Palen: Ø8 x 175 cm
Afstand tussen de palen: 500 cm
Exclusief BTW per meter*

EUR 4,43

Inclusief BTW per meter*

EUR 5,36

Neem contact op met uw lokale Poda Partner voor vrijblijvend advies, projectplanning, installatie etc. U vindt Poda op diverse locaties in het land. VIND HIER UW PODA-PARTNER

*Om u te helpen een idee te krijgen van de prijs van de verschillende omheiningen, hebben wij een indicatieve prijs per meter gemaakt voor de materialen voor elk type omheining. De prijzen per meter zijn een schatting en dekken de basismaterialen; palen, rails, draad of gaas zoals beschreven. In de prijzen zijn de kosten van hoeken, poorten en installatie niet inbegrepen. De prijzen voor een omheining kunnen afhankelijk van de terreinomstandigheden variëren. Daarom adviseren wij contact op te nemen met uw lokale Poda partner voor een advies op maat voor uw volgende omheiningsproject.

Typefouten, prijswijzigingen en BTW wijzigingen voorbehouden.

Technische specificaties

Product sheet

Laat ons uw omheining plaatsen

Wij plaatsen al omheiningen sinds 1975. Daarom garanderen wij een efficiënte en professionele montage voor een optimaal gebruiksgemak.

Lees meer over montage

Vraag een offerte aan

Laat Poda uw omheining verzorgen. Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken .

Lees onze catalogus 

Download onze catalogus vol met inspiratie en aanbevelingen van Poda voor uw nieuwe omheining.

Heeft u nog vragen? 

Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken.

Dealer zoeken

Laten we beginnen met het vinden van uw
lokale Poda partner. Ze staan klaar met
antwoorden en professioneel advies.

Waarom kiezen voor Poda?

Jarenlange ervaring

Totaal concept

Wij ontzorgen het milieu

Garantie op kwaliteit