Afrasteringen en omheiningen voor scharrelpluimvee

Goed materiaal verdient zichzelf terug

Pluimvee, zoals vrije-uitloop eenden en -kippen, is bijzonder kwetsbaar voor aanvallen van o.a. vossen en moet worden beschermd met een veilige omheining. De basis is meestal gaas van 180 cm hoog dat naar wens wordt bevestigd op Poda Økopæl-palen van Europese robinia of druk geïmpregneerde Poda-afrasteringspalen van Europees grenen. Zo bent u verzekerd van een afrastering met een lange levensduur.

De toegang wordt uitgevoerd met hoge, verzinkte stalen hekken of poorten met fijnmazig vlechtwerk, in de gewenste breedte voor voertuigen e.d.

Bescherming tegen roofdieren

Roofdieren worden het beste afgeweerd als ze niet in de buurt van de afrastering kunnen komen. Daarom monteren wij altijd schrikdraad op afstandsisolatoren aan de buitenkant van de omheining. Het risico dat bijvoorbeeld vossen proberen zich onder de afrastering door te graven blijft echter reëel en kan o.a. worden voorkomen door aan de buitenkant van de afrastering het gaas naar buiten toe op of net onder het maaiveld aan te brengen. Het gras kan door de mazen van het gaas heen groeien en grasmaaien rondom de afrastering blijft gewoon mogelijk.