Afrastering voor kippen en omheining kippenren


Afrastering voor kippen van goed materiaal

De afrastering voor kippen moet niet alleen uw kippen binnen houden, maar ook bescherming bieden. Pluimvee, zoals vrije-uitloop eenden en -kippen, is bijzonder kwetsbaar voor aanvallen van o.a. vossen. Een veilige afrastering voor kippen beschermt uw dieren. De basis van de kippen omheining is meestal gaas van 180 cm hoog dat naar wens wordt bevestigd op Poda Økopæl-palen van Europese robinia of druk geïmpregneerde Poda-afrasteringspalen van Europees grenen. Zo bent u verzekerd van een afrastering met een lange levensduur.

Kippen omheining

Poda levert maatwerk als het gaat om kippen omheiningen. Wij weten hoe belangrijk het is dat u eenvoudig en snel bij uw kippen kunt komen, terwijl de kippen veilig binnen de omheining blijven. De toegang tot uw kippen of eenden wordt daarom uitgevoerd met hoge, verzinkte stalen hekken of poorten met fijnmazig vlechtwerk. Uiteraard leveren wij deze in de gewenste breedte voor voertuigen e.d.

Omheining kippenren biedt bescherming

Roofdieren worden het beste afgeweerd als ze niet in de buurt van de omheining van de kippenren kunnen komen. Daarom monteren wij altijd schrikdraad op afstandsisolatoren aan de buitenkant van de omheining. Het risico dat bijvoorbeeld vossen proberen zich onder de afrastering door te graven blijft echter reëel en kan o.a. worden voorkomen door aan de buitenkant van de afrastering het gaas naar buiten toe op of net onder het maaiveld aan te brengen. Het gras kan door de mazen van het gaas heen groeien en grasmaaien rondom de afrastering blijft gewoon mogelijk.

 

Veiligheid van dieren staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom leveren wij naast afrastering voor kippen ook omheiningen voor andere dieren, zoals onze robuuste omheining voor paarden.