Waterbakken en drinkbakken voor uw dieren

 Waterbakken en drinkbakken

Poda kan voor u een waterbak of drinkbak op maat leveren en monteren; passend voor uw dieren en de omstandigheden.

Poda-drinkbakken zijn ontworpen voor de omstandigheden in het veld en zijn voorzien van een afvoerstop waardoor ze eenvoudig te legen en schoon te maken zijn. Met een vlottersysteem kan de drinkbak van water worden voorzien vanuit een waterleiding, zodat de waterbak altijd gevuld is met vers water. Uw dieren en uzelf zullen dat iedere opnieuw waarderen. Ten slotte is het goed om te weten dat alle drinkbakken van Poda zijn gemaakt van gifvrij polyetheen en dat ze zijn goedgekeurd voor gebruik van drinkwater en levensmiddelen.

Drinkbak koeien en paarden

Een drinkbak van Poda is geschikt voor zowel koeien als paarden. De Standard en de Super drinkbakken zijn verkrijgbaar in 600 en 1.000 liter. Daarbij zijn de groene Super-modellen net iets steviger dan de zwarte Standard-modellen. Heeft u geiten of schapen, kies dan voor een kleinere standaard waterbak van 400 liter.

Uw eigen waterleiding

Als er op locatie geen elektriciteit en geen leidingwater beschikbaar is, kunnen wij voor u een weidepomp op zonne-energie plaatsen. De weidepomp voor paarden of koeien werkt als zelfstandig systeem op zonne-energie en levert drinkwater uit een sloot of bron in de buurt. Dat scheelt veel werk bij het vullen van de waterbak.

Vlotter drinkbakken

U kunt een vlotter monteren op alle drinkbakken. De vlotterklep is beschikbaar in 2 varianten: een lagedrukuitvoering met geïntegreerde vlotter en een uitvoering voor montage onder water met afzonderlijke vlotter. De Super-drinkbakken zijn voorbereid voor de montage van een verborgen vlotterklep. Deze ingebouwde klep is volledig beschermd tegen beschadiging en garandeert een stabiele en betrouwbare watertoevoer naar de dieren.

Zomer en winter

Ook als uw dieren het hele jaar buiten lopen, heeft Poda de juiste oplossing om het drinkwater vorstvrij te houden. Hier spreken we van de slimme drinkbak voor het hele jaar, die als een thermoskan werkt. Als er stroom aanwezig is, is een Poda-drinkbak voor het hele jaar met ingebouwd warmte-element een uitstekende oplossing.

Neem contact met ons op voor advies over een drinkwateroplossing op maat. Wij verzorgen natuurlijk graag de professionele installatie!