Weidepomp op zonne-energie

Eenvoudige, robuuste en betrouwbare watervoorziening

voor uw dieren

Drinkwater voor je dieren

Dit is de oplossing voor kleine en middelgrote veehouderijen die vers water nodig hebben op plaatsen waar er geen toegang is tot leidingwater of elektriciteit. On

der optimale omstandigheden en bij continu gebruik kan het systeem tot 250 stuks vee tijdens de zomermaanden van drinkwater voorzien.

Eenvoudig, robuust en betrouwbaar

Het systeem haalt water uit waterputten, sloten, beken, meren en vijvers en is ontworpen om te werken op afgelegen locaties waar efficiënte en betrouwbare oplossingen nodig zijn. Het is bijvoorbeeld populair in Afrika, waar de weidepomp op zonne-energie wordt gebruikt voor zowel irrigatie als voor drinkwatervoorzieningen. Het systeem heeft een laag gewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Het hart van de weidepomp op zonne-energie is een extreem robuuste en energiezuinige dompelpomp met een massieve wormwielaandrijving. Wormwielpompen worden gekenmerkt door hun vermogen om bijna alles te verpompen. Onzuiverheden in het water vormen dus geen probleem voor deze pomp en het eenvoudige en robuuste ontwerp vereist ook een minimum aan onderhoud.

Hoe werkt het?

De weidepomp op zonne-energie bestaat uit een dompelpomp, een besturingsmodule en twee 100 W zonnepanelen. Het systeem kan worden uitgebreid met een extra set zonnepanelen als je een nog krachtiger systeem wilt. Dit kan het overwegen waard zijn als je het water heel hoog moet oppompen. Zie ook het stroomdiagram onder technische specificaties.

De pompsnelheid hangt af van de hoeveelheid beschikbaar zonlicht en de pomp start vanzelf wanneer zonnestralen de zonnepanelen raken. Een droogloopsensor schakelt de pomp automatisch uit als de bron zonder water komt te zitten en een doorstroomsensor schakelt de pomp uit als de watertank vol is.

De bedieningsmodule kan via een app vanaf je smartphone worden bediend. Afhankelijk van de behoefte kun je instellen hoeveel water het systeem per dag moet pompen en hoe snel de pomp moet draaien (om de waterbron te beschermen). Je kunt ook operationele gegevens uitlezen, bijvoorbeeld hoeveel water er de afgelopen maand is opgepompt.

Installeren

De installatie van de weidepomp op zonne-energie is heel eenvoudig. De meegeleverde handleiding laat zien hoe de installatie stap voor stap wordt uitgevoerd. Voor elke stap is er een QR-code die een YouTube-video opent. Hier zie je hoe het in de praktijk werkt.

Alle bedradingsaansluitingen naar de regelmodule zijn gelabeld met een pictogram dat laat zien hoe je de onderdelen monteert. Zowel de zonnepanelen als de besturingsmodule worden gemonteerd op de meegeleverde montagebeugels, die je aan een muur kunt bevestigen of op de grond kunt plaatsen.

Laat Poda uw omheiningsprojecten verzorgen

Poda partners beschikken over gespecialiseerde machines en professioneel opgeleide vakmensen. De kracht van Poda is dat iedere Poda partner kan bogen op 45 jaar gemeenschappelijke ervaringen – voor kleine en grote projecten en voor eenvoudige en gecompliceerde projecten. Poda heeft voor alle uitdagingen een passend antwoord.

Kortom, samenwerken met uw lokale Poda partner is uw garantie op een succesvol afrasteringsproject - keer op keer!

Prijs

Drinkbak op zonne-energie
Artikelnummer: 7201
Exclusief BTW

EUR 1.396,00

Inclusief BTW

EUR 1.689,16

Compleet systeem bestaande uit dompelpomp, 25 meter 1” drukslang, complete set met
armaturen, afsluiter voor het drinkvat, regelmodule, droogloopsensor, doorstroomsensor en zonnepaneel set (2x100 W) met montagebeugels.

Typefouten, prijswijzigingen en BTW wijzigingen voorbehouden

Technische specificaties

Product sheet

Laat ons uw omheining plaatsen

Wij plaatsen al omheiningen sinds 1975. Daarom garanderen wij een efficiënte en professionele montage voor een optimaal gebruiksgemak.

Lees meer over montage

Vraag een offerte aan

Laat Poda uw omheining verzorgen. Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken .

Lees onze catalogus 

Download onze catalogus vol met inspiratie en aanbevelingen van Poda voor uw nieuwe omheining.

Heeft u nog vragen? 

Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken.

Dealer zoeken

Laten we beginnen met het vinden van uw
lokale Poda partner. Ze staan klaar met
antwoorden en professioneel advies.

Waarom kiezen voor Poda?

Jarenlange ervaring

Totaal concept

Wij ontzorgen het milieu

Garantie op kwaliteit