Drinkbak op zonne-energie

De op zonne-energie werkende weidepomp van Poda geeft tot 1.000 liter water per dag - genoeg voor 10 melkkoeien, 20 grote paarden, 20 vleeskoeien of 100 schapen.

Uw eigen watervoorziening

De pomp op zonne-energie is ideaal voor de watervoorziening van een kleine veestapel in gebieden waar geen toegang is tot een waterleiding of 230 Volt.

De pomp op zonne-energie levert max. 1000 liter per dag en met die hoeveelheid kunt u tijdens het zomerseizoen bijv. 10 melkkoeien, 20 grote paarden, 20 stuks vleesvee of 100 schapen van voldoende water voorzien.

Alle onderdelen van de veldpomp zijn ondergebracht in een gegalvaniseerd, afsluitbaar stalen huis op een onderstel dat naast bescherming tegen weersinvloeden ook beschermt tegen beschadiging door dieren.

Werkingswijze

Deze weidepomp op zonne-energie bestaat in grote lijnen uit een zonnepaneel, een oplaadbare batterij en een energie-efficiënte pomp. Het systeem kan daarnaast worden uitgerust met een kleine windmolen (optioneel) die het zonnepaneel uitstekend aanvult.

De pomp pompt water op - gewoonlijk uit een eigen put, meertje of sloot - en levert dat onder druk in de waterbak. Als het water onder druk staat, kunt u het regelen. U kunt het water verplaatsen, doseren en eventueel opslaan. Zo bepaalt u de drinkplaats en voorkomt u dat de grond er omheen wordt platgetrapt en vernield. Het systeem kan ook meerdere drinkbakken tegelijk van water voorzien - een groot voordeel bij rotatie- en stripgrazen.

Leveren naar behoefte

Bij de veldpomp op zonne-energie wordt tevens een geavanceerde klep geleverd voor montage onder het wateroppervlak in de drinkbak. De klep is voorzien van een vlotter die de klep opent wanneer de dieren uit de bak drinken. Wanneer de klep open gaat start de pomp. Wanneer de bak is gevuld, gaat de klep dicht en stopt de pomp.

De voordelen van een onderwaterklep zijn dat de dieren niet gestressed raken en dat de klep beschermd is tegen beschadiging door de dieren.

Installatie en onderhoud

De veldpomp op zonne-energie kan met standaard gereedschap worden geïnstalleerd. Onderhoud van de pomp is eenvoudig middels de meegeleverde handleiding. 

Laat Poda uw omheiningsprojecten verzorgen

Poda partners beschikken over gespecialiseerde machines en professioneel opgeleide vakmensen. De kracht van Poda is dat iedere Poda partner kan bogen op 45 jaar gemeenschappelijke ervaringen – voor kleine en grote projecten en voor eenvoudige en gecompliceerde projecten. Poda heeft voor alle uitdagingen een passend antwoord.

Kortom, samenwerken met uw lokale Poda partner is uw garantie op een succesvol afrasteringsproject - keer op keer!

Prijs

Drinkbak op zonne-energie
Compleet systeem (exclusief drinktank) met standaard met zekeringkast, zonnepaneel met regelaar, accu, pomp, filter en 8+30 meter slang.
Artikelnummer: 7100
Exclusief BTW

EUR 1.346,00

Inclusief BTW

EUR 1.628,66

Typefouten, prijswijzigingen en BTW wijzigingen voorbehouden

Technische specificaties

Product sheet

Laat ons uw omheining plaatsen

Wij plaatsen al omheiningen sinds 1975. Daarom garanderen wij een efficiënte en professionele montage voor een optimaal gebruiksgemak.

Lees meer over montage

Vraag een offerte aan

Laat Poda uw omheining verzorgen. Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken .

Lees onze catalogus 

Download onze catalogus vol met inspiratie en aanbevelingen van Poda voor uw nieuwe omheining.

Heeft u nog vragen? 

Uw plaatselijke Poda partner zal u graag helpen om van uw omheiningsproject een succes te maken.

Dealer zoeken

Laten we beginnen met het vinden van uw
lokale Poda partner. Ze staan klaar met
antwoorden en professioneel advies.

Waarom kiezen voor Poda?

Jarenlange ervaring

Totaal concept

Wij ontzorgen het milieu

Garantie op kwaliteit