Geïsoleerde drinkbak voor het hele jaar


Het hele jaar door vers water

Deze drinkbakken voor het hele jaar werken net zoals een thermosfles. De dubbelwandige bakken zijn rotatiegegoten van voor levensmiddelen goedgekeurd polyethyleen en zijn geïsoleerd met schuim tussen de wanden. Dat betekent dat de bakken de toevoertemperatuur van het water lang op peil houden.

Als het water via de leiding door de grond in de bak komt, is het ongeveer 7 graden. In de zomer is het water in de bak gewoonlijk ongeveer 10-12 graden, wat goed is omdat de dieren beter gedijen met vers en koel water. In de winter is het water in de bak gewoonlijk 3-5 graden en zelfs bij strenge vorst blijft het water ijsvrij.

Het hele jaar door vers water voor uw paarden en koeien.  Deze drinkbakken voor het hele jaar werken net zoals een thermosfles. | Poda Omheingen

 


De slimme drinkbakken voor het hele jaar werken helemaal zonder stroom. De bakken hebben een ingebouwd zomerventiel en het instromende water zorgt dat de temperatuur stabiel blijft zolang de dieren regelmatig uit de bak drinken.| Poda Omheiningen

IJsvrij zonder stroom

De slimme drinkbakken voor het hele jaar werken helemaal zonder stroom. De bakken hebben een ingebouwd zomerventiel en het instromende water zorgt dat de temperatuur stabiel blijft zolang de dieren regelmatig uit de bak drinken.

De opening van de bak wordt afgesloten met een geïsoleerde, drijvende kogel. Een lichte druk op de kogel geeft de dieren toegang tot het water. Een deksel met snapsloten en afvoeropeningen met geïsoleerde schroefstoppen maken eenvoudig schoonmaken mogelijk.

 

2 formaten

 

De drinkbak voor het hele jaar is verkrijgbaar in 2 formaten met respectievelijk 1 of 2 kogels. Het model met 1 kogel is voldoende voor de watervoorziening van maximaal 15 dieren, terwijl het model met 2 kogels maximaal 30 dieren van water kan voorzien.

 


Het hele jaar door vers water

Deze drinkbakken voor het hele jaar werken net zoals een thermosfles. De dubbelwandige bakken zijn rotatiegegoten van voor levensmiddelen goedgekeurd polyethyleen en zijn geïsoleerd met schuim tussen de wanden. Dat betekent dat de bakken de toevoertemperatuur van het water lang op peil houden. Als het water via de leiding door de grond in de bak komt, is het ongeveer 7 graden. In de zomer is het water in de bak gewoonlijk ongeveer 10-12 graden, wat goed is omdat de dieren beter gedijen met vers en koel water. In de winter is het water in de bak gewoonlijk 3-5 graden en zelfs bij strenge vorst blijft het water ijsvrij.

 

IJsvrij zonder stroom

De slimme drinkbakken voor het hele jaar werken helemaal zonder stroom. De bakken hebben een ingebouwd zomerventiel en het instromende water zorgt dat de temperatuur stabiel blijft zolang de dieren regelmatig uit de bak drinken. De opening van de bak wordt afgesloten met een geïsoleerde, drijvende kogel. Een lichte druk op de kogel geeft de dieren toegang tot het water. Een deksel met snapsloten en afvoeropeningen met geïsoleerde schroefstoppen maken eenvoudig schoonmaken mogelijk.

 

2 formaten

De drinkbak voor het hele jaar is verkrijgbaar in 2 formaten met respectievelijk 1 of 2 kogels. Het model met 1 kogel is voldoende voor de watervoorziening van maximaal 15 dieren, terwijl het model met 2 kogels maximaal 30 dieren van water kan voorzien.

Technische specificaties

Constructie: Rotatiegegoten sandwichconstructie met isolatieschuim (bak, deksel en kogels)

Materiaal: Voor levensmiddelen goedgekeurd polyethyleen (HDPE)

Isolatie: Gesloten celschuim (polyurethaan)

Ventiel: Ingebouwde “high-flow” zomerventiel met stop

Wateraansluiting: 60 cm roestvrije buis met leidingisolatie inbegrepen.

Opening: Deksel met dubbele pakking, afgesloten met een snapslot

Afvoeropening: Ø100 mm met geïsoleerde schroefstop. (2 in het model met 2 kogels)

Vermogen: 34 liter/min. bij waterdruk van 3 bar.

 

Afmetingen van drinkbak voor het hele jaar en afmetingen van gegoten basis voor model met 1 of 2 kogels:
 

Drinkbak met warmte-element Met deze drinkbak hebben dieren gegarandeerd het hele jaar drinkwater - zelfs bij strenge vorst.

 

Ieder paard verdient vers water, hier een mooie oplossing van Poda Omheiningen

 


 

 

Download produktblad