Geïsoleerde drinkbak voor het hele jaar

Het hele jaar door vers water

Deze drinkbakken voor het hele jaar werken net zoals een thermosfles. De dubbelwandige bakken zijn rotatiegegoten van voor levensmiddelen goedgekeurd polyethyleen en zijn geïsoleerd met schuim tussen de wanden. Dat betekent dat de bakken de toevoertemperatuur van het water lang op peil houden.

Als het water via de leiding door de grond in de bak komt, is het ongeveer 7 graden. In de zomer is het water in de bak gewoonlijk ongeveer 10-12 graden, wat goed is omdat de dieren beter gedijen met vers en koel water. In de winter is het water in de bak gewoonlijk 3-5 graden en zelfs bij strenge vorst blijft het water ijsvrij.

Ijsvrij zonder stroom

De slimme drinkbakken voor het hele jaar werken helemaal zonder stroom. De bakken hebben een ingebouwd zomerventiel en het instromende water zorgt dat de temperatuur stabiel blijft zolang de dieren regelmatig uit de bak drinken.

De opening van de bak wordt afgesloten met een geïsoleerde, drijvende kogel. Een lichte druk op de kogel geeft de dieren toegang tot het water. Een deksel met snapsloten en afvoeropeningen met geïsoleerde schroefstoppen maken eenvoudig schoonmaken mogelijk.

2 formaten

De drinkbak voor het hele jaar is verkrijgbaar in 2 formaten met respectievelijk 1 of 2 kogels. Het model met 1 kogel is voldoende voor de watervoorziening van maximaal 15 dieren, terwijl het model met 2 kogels maximaal 30 dieren van water kan voorzien.

 


 

De drinkbak voor het hele jaar is verkrijgbaar met 1 of 2 kogels - voldoende voor respectievelijk 15 of 30 dieren. Artikelnr. 7001 en 7002.


 

 


Download