Wildrasters, omheiningen en afrasteringen ter bescherming tegen wild


Wildrasters

Met wildrasters houden we wilde dieren binnen of juist buiten. Een effectieve methode vereist vakkennis en professionaliteit. Onze wildrasters worden daarom gebouwd uit robuuste materialen, omdat wilde dieren, in tegenstelling tot huisdieren, over het algemeen grotere afstanden afleggen. Hierbij worden vaak meerdere hindernissen overwonnen.

Omheiningen voor bizons

De Europese bizon (wisent) kwam tot zo'n 2000 jaar geleden veel in het wild voor in Noordwest-Europa. Aan het begin van de vorige eeuw stierf de bizon uit. De Europese bizon wordt vandaag de dag steeds vaker gefokt waarna ze in het wild worden uitgezet. De bizon kan wel 900 kg wegen, is agressief, kan snel lopen en is het grootste zoogdier in Europa. Voor het houden van bizons zijn daarom hoogwaardige en professionele omheiningen nodig.

 

Voor eenvoudige toegang tot een omheind natuurgebied leveren wij graag een klaphek.

Professionele montage

Onze regionale Poda-partners hebben het personeel en de ervaring om u te adviseren over de meest geschikte wildrasters en omheiningen. Onze monteurs beschikken over speciaal gereedschap en de benodigde machines en apparatuur voor het plaatsen van een robuuste en effectieve omheining. Een waarborg voor het optimale resultaat. Met Poda.

Omheiningen tegen wilde varkens

Wilde zwijnen komen in steeds grotere aantallen voor in de natuur. Voor de jacht en bosbouw zijn wilde zwijnen natuurlijk mooi. Voor boeren echter vormen ze een risico, omdat ze veel schade kunnen aanrichten aan gewassen en ziekten kunnen overdragen op varkens. Omdat wilde zwijnen tot 350 kg kunnen wegen en minder gevoelig zijn voor stroomstoten dan normale varkens, worden er hoge eisen gesteld aan het materiaal en de montage van de omheining. Poda heeft 40 jaar ervaring en vakkennis om wildrasters voor en tegen wilde dieren te plaatsen. Ook voor een omheining tegen wilde zwijnen draait Poda zijn hand niet om. Een goede investering en een optimale bescherming.