Drinkbak op zonne-energie - drukgeregeld


Uw eigen watervoorziening

De pomp op zonne-energie is ideaal voor de watervoorziening van een kleine veestapel in gebieden waar geen toegang is tot een waterleiding of 230 Volt.

De pomp op zonne-energie levert max. 1000 liter per dag en met die hoeveelheid kunt u tijdens het zomerseizoen bijv. 10 melkkoeien, 20 grote paarden, 20 stuks vleesvee of 100 schapen van voldoende water voorzien.

Alle onderdelen van de veldpomp zijn ondergebracht in een gegalvaniseerd, afsluitbaar stalen huis op een onderstel dat naast bescherming tegen weersinvloeden ook beschermt tegen beschadiging door dieren.

Werkingswijze

Deze weidepomp op zonne-energie bestaat in grote lijnen uit een zonnepaneel, een oplaadbare batterij en een energie-efficiënte pomp. Het systeem kan daarnaast worden uitgerust met een kleine windmolen (optioneel) die het zonnepaneel uitstekend aanvult.

De pomp pompt water op - gewoonlijk uit een eigen put, meertje of sloot - en levert dat onder druk in de waterbak. Als het water onder druk staat, kunt u het regelen. U kunt het water verplaatsen, doseren en eventueel opslaan. Zo kunt u de drinkplaats bepalen en voorkomen dat de grond er omheen wordt platgetrapt en vernield. Het systeem kan ook meerdere drinkbakken tegelijk van water voorzien - een groot voordeel bij rotatie- en stripgrazen.

 


Leveren naar behoefte

Bij de veldpomp op zonne-energie wordt tevens een geavanceerde klep geleverd voor montage onder het wateroppervlak in de drinkbak. De klep is voorzien van een vlotter die de klep opent wanneer de dieren uit de bak drinken. Wanneer de klep open gaat start de pomp. Wanneer de bak is gevuld, gaat de klep dicht en stopt de pomp.

De voordelen van een onderwaterklep zijn dat de dieren niet gestressed raken en dat de klep beschermd is tegen beschadiging door de dieren.

Installatie en onderhoud

De veldpomp op zonne-energie kan met standaard gereedschap worden geïnstalleerd. Onderhoud van de pomp is heel eenvoudig.

 


Technische specificaties

Complete installatie met onderstel, zekeringkast, 30 Watt zonnepaneel.

75 ampère accu, pomp, klep, filter en 8 + 30 meter slangen.

Zelfaanzuigend tot max. 2,7 m.

Max. druk 50 PSI / 30 meter waterkolom.

Indicatief 10 l/min. (bij 20 PSI).

Capaciteit max. 1000 l/dag (zie onderstaand diagram).

De pomp moet na iedere 500 uur in bedrijf worden onderhouden (ca. een keer per jaar).
 

 

 


 

 

Download produktblad