Elektrische afrastering voor schapen en geiten


Elektrische afrastering – duurzaam en betaalbaar

De praktijk heeft ons geleerd dat een Poda-omheining met Insultimber® duurzamer en kostenefficiënter is dan andere omheiningssystemen. Isolatorwood is een zelf isolerend type FSC®-hout waarop Poda 20 jaar garantie geeft tegen houtrot. Een elektrische afrastering is een prima alternatief voor een gaasomheining. Met Poda krijgt u het beste resultaat met een veilig gevoel.

De Poda-afrastering is robuust en sterk dankzij de geharde staaldraad (High Tensile) die strak gespannen wordt tussen de stevige, in de grond geramde hoekpalen. Daarom is slechts elke 30-40 meter een gewone tussenpaal nodig. De batting wordt iedere 10 meter tussen de palen geplaatst. Rustend op de grond heeft de batting de functie om de draden op de juiste afstanden te houden.

De tussenpalen en battingen worden “Insultimber” genoemd. De naam zegt het al; isolerend hout. Ze zijn gemaakt van een speciaal soort hardhout met een hoog, natuurlijk oliegehalte. Om deze reden absorberen de palen geen water, waardoor geen isolatoren nodig zijn voor de stroomdraden. En daarbij geen rottingsverschijnselen. Kortom een Poda oplossing waar je u tegen zegt.

Het Poda Insultimber/Isolatorwood is FSC®-gecertificeerd en natuurvriendelijk.

Een afrastering die geschikt is voor uw dieren

De afrastering moet worden geplaatst op basis van de behoefte en eigenschappen van de te omheinen dieren. Voor grote schapenrassen zoals de Hampshire en de Texelaar, wordt een 90 cm hoge afrastering met 4 draden geadviseerd. Voor kleinere rassen zoals de Spelsau, Rygja en Gotland worden 5 draden gebruikt.

Geiten kunnen ook prima door Poda binnen worden gehouden. Hiervoor adviseren we een 90 cm hoge afrastering met 5 draden of een 120 cm hoge afrastering met 6 of 7 draden. De onderste draden lopen hier dichter bij de grond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw lokale Poda-partner.