Slagboom voor natuurgebieden


 

De klassieke, eenvoudige slagboom kan op veel plaatsen heel goed worden gebruikt. Bijvoorbeeld om toegangswegen af te sluiten voor onbevoegd verkeer of om toegangswegen alleen bepaalde periodes open te stellen.

Het natuurlijke alternatief voor een metalen slagboom

Een houten slagboom is niet alleen voordelig, maar heeft ook een natuurlijker uiterlijk dan slagbomen van metaal en past zodoende beter in en rond natuurgebieden. Deze slagboom is gemaakt van drukgeïmpregneerd naaldhout en zal mooi in de omgeving opgaan.

De slagboom wordt gemonteerd met een passend beslagpakket, bestaande uit stevig, thermisch verzinkt beslag. De slagboom kan zowel in geopende als gesloten positie op slot worden gezet. Het sluitwerk heeft ronde beugels die de hoekige delen afdekken om letsel bij contact te voorkomen.

 


Montage op palen naar wens

De slagboom kan naar wens worden bevestigd op drukgeïmpregneerde palen of op palen van robinia. Wij gebruiken onze welbekende Poda-afrasteringspalen die gemaakt zijn van NTR-A-geïmpregneerd Noors grenen. We bieden 20 jaar garantie op Poda-afrasteringspalen.

Als bijzonder milieuvriendelijk alternatief adviseren wij Poda Økopæl-palen. Die worden gemaakt van minimaal bewerkt robinia voor een rustieke uitstraling. De duurzaamheid is volgens de vastgestelde normen ook onder de grond beter dan van bijvoorbeeld eikenhout.

 


Technische specificaties

Gemaakt van drukgeïmpregneerd grenen

Lengte: 450 cm (kan worden ingekort tot 300 cm).

Montagehoogte: ca. 110 cm. De slagboom heeft een hoogte van 95 mm. Het ronde profiel is aan beide kanten vlak gezaagd tot een dikte van 70 mm.

De slagboom wordt in twee delen geleverd met bouten voor montage in het midden.
 

 

 


 

 

Download produktblad