Equilux, veilig electrisch paardenraster van 40mm tape


Zichtbare en veilige elektrische afrastering voor paarden

Het paardenlint is de zichtbare en veilige afrastering om uw paard in de weide te houden. Het brede schriklint is vanaf grote afstand goed zichtbaar waardoor de veiligheid wordt geborgd. Poda heeft gekozen voor turbolint dat 40 x beter geleid. Samen met professionele installatie verzekert u zich van jarenlang zorgeloze bescherming van uw dieren. 

 

 

 


Poort in paardenlint

In een Equilux paardenlint afrastering kunt u kiezen voor verschillende soorten doorgangen. Alle doorgangen die wij aanbieden onderscheiden zich op functionaliteit en veiligheid. Deze aspecten schuilen in het detail! Afhankelijk van uw wensen heeft u bij Poda keuze uit:

Houten poorten; Metalen poorten; Meerdraadse doorgangset met 40mm lint; Doorgangset met poortgrepen. Kijk verder in het overzicht met mogelijke poorten.

Palen voor paardenlint

Voor het paardenlint zijn palen van hoge kwaliteit belangrijk. De hoekpalen en eindpalen moeten een slag dikker zijn dan de tussenpalen. U kunt kiezen voor kunststof, gewolmaniseerde, gecreosoteerde of onbehandelde palen. Elke paal heeft een eigen uitstraling en duurzaamheid. Neem contact met ons op voor meer informatie over palen voor uw afrastering.

Lintafrastering laten plaatsen

Een lintafrastering plaatsen is specialisten werk. Bij Poda Omheiningen houden wij ons dagelijks bezig met het plaatsen van hekwerken. Het plaatsen van schriklint is één van onze specialisaties. Wanneer u een lange levensduur en een goede werking wilt kiest u zeker voor Poda. Neem contact op voor uw mogelijkheden om een lintafrastering te laten plaatsen.

Wat kost een lintafrastering

De prijs van een Equilux paardenlint afrastering wordt beïnvloed door vele factoren. Het begint met uw wensen. Wilt u vier linten onder elkaar of toch drie? Wat voor poorten wilt u in de omheining? Welke afrasteringspalen wilt u?

Dan zijn er nog de omgevingsfactoren. Hoe is de grond? Wat zit er in de grond aan leidingen en buizen. Staat de afrastering in het bos of aan zee?

Kortom zeer veel mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor advies en kosten van uw omheining.

Alternatief voor paardenlint

Is Equilux paardenlint niet de oplossing die u zoekt? Kijkt u dan eens naar de andere schrikdraad oplossingen van Poda Omheiningen:

Hippolux schrikdraad; Insultimber schrikdraad afrastering; Schrikdraad afrastering;

 


Equilux omheining

De Poda Equilux omheining is de veiligste, permanente, elektrische lintomheining voor paarden. Als geen andere paardenomheining voldoet de Poda Equilux omheining aan de twee belangrijkste eisen: veiligheid en zichtbaarheid. Het lint heeft door de combinatie van RVS- en koperdraden een 40 x betere stroomgeleiding en een zeer hoge duurzaamheid. Door de versterkte buitenranden en door montage in speciaal met rubber ingelegde isolatoren is het lint nagenoeg ongevoelig voor wind. De Poda Equilux omheining is verkrijgbaar in de kleuren wit, groen en terra/bruin.

Specifieke eigenschappen en voordelen

 

 • zeer geleidende kunststof breedband van 40 mm met 10 roestvrijstalen draden van 0,2 mm en 4 vertinde koperen geleider van 0,3 mm
 • Weerstand van de Poda Equilux band is 0,06 ohm/meter
 • Trekvastheid van 520 kilo!
 • Optimale zichtbaarheid wat het risico op verwondingen minimaliseert
 • Lange levensduur.
 • Versterkte randen.
 • Wind en UV bestendig.
 • 7 jaar garantie op het band.
 • Verkrijgbaar in de kleuren wit, groen en terra/bruin.
 • Palen van noord Europees grenen.
 • Palen gewolmaniseerd of gecreosoteerd met 20 jaar garantie!
 • Verkrijgbaar met 2 of 3 banden.

Technische gegevens

Tussen Palen ø8 of 10 x 200 cm

Hoek / eindpalen ø14 x 250 cm

 

Noord Europees Grenen en verduurzaming.

De Poda palen komen uit Noord Europese bossen. Doordat het hout daar langzaam groeit, onder lage tempraturen en met weinig zonuren, is het hout robuuster dan andere houtsoorten. Noord Europees grenen heeft een rechte stam en is daarom makkelijker te impregneren. Een ander voordeel aan deze houtsoort is dat de belasting die nodig is om het hout te laten breken erg hoog ligt. In vergelijking met andere houtsoorten is het mogelijk om Noord Europees grenen tot in de kern te impregneren. Bij andere houtsoorten kan enkel de rand worden geïmpregneerd tot een diepte van 2 tot 3 mm. Alle Poda producten worden verduurzaamd in de modernste en milieuvriendelijkste verduurzamingfabrieken van Europa.

 

Palen ram-service

De plaatsing van de palen voor de Poda Equilux omheining kan worden uitgevoerd met een hydraulische palenrammer, gemonteerd op een 4 wiel aangedreven tractor. De palen worden zonder voorboren in de grond geramd zodat deze, in tegenstelling tot palen die in voorgeboorde grond geplaatst zijn, direct stevig in de grond staan.
 

 


 

 

Download produktblad